Wil jij een horeca evenement organiseren? Dan moet je hier misschien één of meerdere vergunningen voor moeten aanvragen. Voor veel verschillende dingen heb je verschillende vergunningen nodig, Meer informatie vindt je hier.
Een vergunning voor een publieke locatie
Ben je van plan een horeca evenement te organiseren op een locatie die publiek toegankelijk is? Dan heb je meestal een evenementenvergunning nodig uitgegeven door de gemeente. Gaat het om een klein evenement? Dan kan het zijn dat je enkel melding hoeft te maken van het evenement. Doe hier voor de zekerheid navraag voor bij de gemeente. Heb je een evenement op het water? dan moet je bij de betreffende provincie zijn.
Degene die het evenement organiseert en hiervoor de vergunning heeft aangevraagd is verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers en voor de orde op de locatie. De verleende vergunning zal precies vertellen waar je rekening mee moet houden en waar je je aan moet houden.
Statafels huren bij Arendje
Ga je Statafels huren bij Arendje voor je evenement? Dan hoef je hier meestal geen vergunning voor aan te vragen. Ook voor normale stoelen en dergelijke hoef je geen vergunning aan te vragen. Wel moet je wanneer je een podium, tent, tribune of stelling wilt neerzetten een vergunning aanvragen. Hiervoor moet je ook bij de gemeente zijn. In deze gevallen zal ook de brandweer komen om de constructie te inspecteren. Om zeker te zijn dat je een vergunning verleent krijgt moet je ook de plattegronden, materialen, afmetingen, aantal gasten en de indeling kunnen overleggen. Tevens moet je ook aan kunnen tonen dat het evenement met de constructies veilig kan verlopen.
Vergunningen voor het schenken van alcohol
Ben je van plan alcohol te schenken op je horeca evenement? Ook dan moet je een vergunning aanvragen. Je hebt hiervoor twee vergunningen nodig. Eén vergunning voor het tappen, hier zitten ook licht alcoholische dranken bij in. Tevens een vergunning voor sterke dranken. Dit zijn twee losse vergunningen. Organiseer je het horeca evenement bij een evenementen locatie? Dan heeft de locatie zelf vaak als een vergunning voor alcohol, vraag dit voor de zekerheid na. Organiseer je het feest niet bij een evenementenlocatie of zet je zelf een locatie op? Dan zul je zelf een vergunning voor alcohol moeten aanvragen bij de gemeente.
Houdt rekening met het tijdstip
De meeste evenementen locatie hebben zich te houden aan voorgeschreven sluitingstijden. Deze mogen zonder extra vergunning niet overschreden worden. Normaal gesproken houden deze vergunningen in dat de omgeving geen overlast meer mag ondervinden na 22 uur. Wil je hier van afwijken en tot later doorgaan? dan zul je bij de gemeente een verzoek moeten indienen om langer door te mogen gaan. Let op: deze zul je goed moeten onderbouwen om kans te maken.