3 dingen waar je aan moet denken bij karpervissen in de winter

Author

Categories

Share

Ook tijdens de koude dagen kan er prima op karpers worden gevist. Wel zijn er in de winter een aantal dingen waar je op moet letten. Het is namelijk weer een nieuw seizoen en dat vraagt om een ander plan van aanpak. Hieronder vertel ik je de drie dingen waar je aan moet denken als je gaat karpervissen in de winter. 

Kleed je goed aan 

Wanneer je gaat karpervissen in de winter, dan kun je rekenen op veel kou. Zeker als je lang stil aan de waterkant moet zitten, zul je het al gauw koud krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je je goed kleed tegen deze kou zodat je langer plezier hebt van het vissen. Denk hierbij aan verschillende lagen, zodat je bij warmte wat uit kunt doen. Vergeet ook niet om goede, warme schoenen aan te doen en een dekentje mee te nemen. Je kunt beter iets te veel meenemen om jezelf warm te houden dan te weinig. 

Zoek de juiste plekken op

Karpers houden zich in de winter op andere plekken schuil dan in de zomer. Het is dan ook goed om te weten wat die plekken zijn, zodat je hier naar op zoek kunt gaan. Ze houden zich het liefst schuil op ‘bedekte’ plekken. Denk hierbij aan water onder overhangende takken en riet. Onder steigers en bruggetjes zijn ook favoriete plekken voor de karpers. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend dat je ze hier gaat vangen. Het is slim om in de winter op verschillende dieptes te gaan vissen. Hierdoor spreid je als het ware je kansen op de vangst. Schijnt de zon die dag flink? Dan is het ook slim om de plekken waar de zon veel op het water staat in de gaten te houden. Hier is het water vaak wat warmer geworden, waardoor karpers er graag zijn. 

Wat voor aas gebruik je?

Met alleen de juiste plek ben je er nog niet. Een ander belangrijk onderdeel van het karpervissen in de winter is het aas dat je gebruikt. In de winter is het aan te raden om de zogenoemde ‘winterboilies’ te gebruiken. Deze zijn makkelijker verteerbaar, waardoor karpers zichzelf niet in één keer volvreten. Daarnaast is het slim om niet te veel in één keer te voeren. Wanneer je iedere keer een klein beetje voert, zullen de karpers gewend raken aan jouw voerstek. Hierdoor zullen ze in de buurt blijven voor meer voedsel. 

Author

Share