3 tips om je slaapkamer een snelle opknapbeurt te geven

Author

Categories

Share

Je slaapkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. Je brengt hier enorm veel tijd in door, meestal zelfs één derde van de hele dag. Het is dan wel zo fijn als je slaapkamer comfortabel is en veilig aanvoelt. Om ervoor te zorgen dat die ruimte prettig blijft voelen, geven we je in dit artikel een aantal tips, zodat je van je slaapkamer een prettige ruimte kunt maken.

Zorg voor een goede basis

Als je je kamer wilt opfrissen, hoef je natuurlijk niet direct heel de ruimte aan te pakken en alle meubels te vervangen. Je kunt ook klein beginnen, dat heeft vaak al een enorm effect. Zorg ervoor dat de basis klopt. Ga bijvoorbeeld eens voor nieuwe dekbedovertrekken, of kies een paar nieuwe accessoires uit. Zo verander je de stijl en sfeer van je kamer al volledig, zonder dat je bakken met geld uit hoeft te geven.

Ga voor verf

Een likje verf kan zoveel goeds doen. Als je de uitstraling van je slaapkamer helemaal zat bent, kun je er simpelweg voor kiezen om de ruimte een ander kleurtje te geven. Kleur geeft namelijk zoveel sfeer en wanneer je een andere sfeer in je kamer wilt, is het enorm logisch om bij de kleur van die kamer te beginnen. Ga bijvoorbeeld voor een frisse look met alles wit en één accentmuur. Je kunt natuurlijk ook helemaal de andere kant op gaan en ervoor kiezen om juist voor wat donkere tinten te gaan. Kies bij voorkeur wel voor rustige kleuren en niet te drukke patronen (mocht je voor behang willen gaan). Dat geeft namelijk nogal een onrustige indruk en je wilt juist rustig genieten van je kamer.

Maak schoon!

Dit is misschien niet wat je wilde horen, maar het is helemaal geen slecht plan om je kamer eens flink schoon te maken. Dit geeft de ruimte een nieuwe, frisse indruk en dat kan een echte opkikker zijn. Was je dekbed, stofzuig en dweil je vloer, haal al het stof weg en gooi de ramen eens wijd open om wat frisse lucht naar binnen te laten stromen.

Wel een nieuwe slaapkamer?

Als je wel een volledig nieuwe slaapkamer wilt, kun je het beste een professional inhuren om samen met jou een nieuwe ruimte te ontwerpen. Zo kan Anselm Oome je helpen met het op maat maken van jouw slaapkamer, zodat je kamer straks echt is wat je ervan verwacht.

Author

Share