3 tips voor het organiseren van een spetterend vrijgezellenfeest

Author

Categories

Share

Heb jij de eer om het vrijgezellenfeest van je vriend, vriendin, zus, broer of kennis te organiseren? Dan ligt er een zware last op je schouders. Er komt namelijk een heleboel kijken bij een vrijgezellenfeest en je wilt natuurlijk precies doen wat de bruid of bruidegom leuk gaat vinden. Kun je wel een beetje hulp gebruiken bij het organiseren van deze bachelor- of bachelorette party? In dit artikel help ik je een handje door je een aantal tips te geven.

Begin op tijd met de voorbereiding

Een goed begin is het halve werk, maar je wilt wel op tijd beginnen. Wanneer je te laat begint met de voorbereidingen, kan het zijn dat veel van de mensen die je wilt uitnodigen al andere plannen hebben en dat is voor de bachelor of bachelorette erg jammer. Ook kan het zijn dat dan de activiteiten al volgeboekt zijn. Spreek daarom eerst met iedereen een paar data af ter optie en zeg dat je hier later op terug komt. Zo kunnen ze de data vrij houden en kun jij kijken welke datum het beste aansluit op de activiteiten. Vergeet natuurlijk ook niet om de partner van de bachelor of bachelorette in het complot te betrekken, zodat hij of zij ervoor kan zorgen dat de bruid of bruidegom ook kan.

Verzin een leuk thema

Het is erg leuk om het vrijgezellenfeest een leuk thema mee te geven dat bij de bachelor of bachelorette past. Is de bruid bijvoorbeeld helemaal fan van Disney, kies dan voor een Disney-thema. Regel een koets en kom allemaal in jullie mooiste prinsessenjurk aan op het bal (of de kroeg). De bruidegom een stoere man en fan van misdaadseries? Kies dan bijvoorbeeld voor Peaky Blinders kleding en regel een escape room in dit thema. Heb je geen idee voor welk thema je moet kiezen? Overleg het dan met de andere gasten en bedenk samen wat het beste bij de bruid of bruidegom past.

Houd rekening met het budget

Ik snap dat je het liefst helemaal uitpakt voor je bestie. Champagne, limousines, VIP tafels en ga zo maar door. Toch is het heel belangrijk om rekening te houden met ieders budget. Spreek daarom van tevoren een budget af met iedereen die komt en zorg dat je je daar aan houdt. Je wilt tenslotte geen ruzies omdat het uiteindelijk veel duurder uitvalt en jij misschien wel voor de kosten opdraait. Wanneer het budget bepaalt is, is het belangrijk dat de hele dagplanning daarvoor gedaan kan worden en dat de kosten van de vrijgezel gedekt zijn.

Author

Share