5 redenen om skincare te gebruiken 

Author

Categories

Share

Wist jij dat onze huid de grootste orgaan van het lichaam is? Veel mensen weten dit niet en denken dat de huid wel voor zichzelf kan zorgen. Toch krijgt onze huid op een gewone dag veel te verduren. Door de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, bescherm je de huid tegen schadelijke invloeden. Na het lezen van dit artikel ben jij overtuigd om skincare te gebruiken.

Reiniging 

Veel vrouwen en meisjes dragen dagelijks make-up en dus is skincare hierbij erg belangrijk. Als de make-up niet goed gereinigd wordt, kan je huid onzuiverheden vertonen. Daarnaast wordt de huid door de dag heen blootgesteld aan veel verschillende stoffen. Reinig je huid dus iedere ochtend en avond en zorg ervoor dat de conditie optimaal blijft. Er zijn veel verschillende merken die reinigingsproducten aanbieden, bijvoorbeeld de make-up remover van Inglot. Probeer vooral welk product het beste werkt voor jou.

Hydratatie 

Een gehydrateerde huid is een gezonde huid. Het voelt niet alleen fijner, het ziet er ook beter uit en je krijgt er een glow van. Hydrateren betekent ook wel vocht inbrengen, oftewel je huid van extra vocht voorzien. Gebruik dus producten waardoor de huid geen vocht kan kwijtraken of producten die water aantrekken en vocht vasthouden. Ook bestaan er producten die de huid soepel en glad maken zonder vocht toe te voegen. 

Egale huid

Kijk altijd eerst welke skincare het best bij jou past. Hierover kun je naar een drogisterij of huidspecialist. Pas dan krijg je van skincare een mooie en egale huid zonder rode plekjes en oneffenheden. Een teveel aan talg, een te droge huid of ongeschikte producten zijn de oorzaak van vele kleine huidafwijkingen, zoals roodheid en puistjes. 

Denk aan later

Veel mensen denken dat je pas met skincare hoeft te beginnen als je rond de 40 of 50 bent. Maar naarmate je ouder wordt, verandert je huid natuurlijk. Als jij jouw sterke en gezonde huid wil behouden, is het belangrijk om skincare te gebruiken en hier op tijd mee te beginnen. Je hebt tenslotte maar één huid waar je het je hele leven mee moet doen.

Zonbescherming

De zomer is voor jou waarschijnlijk de leukste tijd van het jaar, voor je huid geldt dit helaas niet. De hoge temperaturen en de zon zijn een grote uitdaging voor de huid omdat zweet-en talgklieren dan harder moeten werken. Dit komt omdat we door de warmte meer gaan zweten. Naast zonbescherming is het ook van belang om veel te drinken en de verkoeling op te zoeken.

Author

Share