5 tips om een onvergetelijke helikoptervlucht te maken

Author

Categories

Share

Lijkt het je tof om een keer een helikoptervlucht te maken? Lees dan de volgende 5 tips waarin wordt uitgelegd hoe je een geweldige vliegervaring met een helikopter nog intenser beleeft!

Deel je ervaring met dierbaren

Je kan een helikoptervlucht maken met drie andere passagiers. Als jij een geweldige rondvlucht maakt, deel deze te gekke ervaring dan met drie dierbaren. Je krijgt tijdens de vlucht namelijk een headset op, waarmee je kan communiceren met je medepassagiers. Hierdoor wordt de beleving nog specialer! Vergeet bovendien niet om je camera mee te nemen, want die is toegestaan. Op die manier kan je het thuisfront laten zien wat voor geweldig uitzicht jij had vanuit de helikopter.

Je kan kinderen vanaf een leeftijd van 2 jaar meenemen, maar we adviseren je om je kinderen mee te nemen vanaf een leeftijd van 4 jaar. Op die leeftijd maken kinderen de ervaring namelijk bewuster mee. Kinderen van 4 jaar of ouder zullen de ervaring zich ook beter herinneren dan jongere kinderen.

Boek een vlucht waarbij je daadwerkelijk 30 minuten vliegt

Bij sommige organisaties waar je een helikoptervlucht kan boeken vlieg je maar een paar minuten daadwerkelijk in de lucht. De meeste tijd wordt dan besteed aan het geven van instructies en een briefing. Boek je echter een helikoptervlucht bij ons, dan zit je daadwerkelijk 30 minuten in de lucht. Daaromheen worden uitlegsessies gepland. Op die manier kan jij de tijd kan nemen om echt te genieten in de lucht. Bij 123Helikoptervluchten kun jij een prachtige rondvlucht maken.

Wees op tijd voor de veiligheidsbriefing

Om zo lang mogelijk in de lucht te kunnen genieten van de helikoptervlucht, is het handig om op tijd naar de opstaplocatie te komen voor een veiligheidsbriefing. Het is belangrijk om voorafgaand aan de vlucht een veiligheidsbriefing bij te wonen zodat jouw vlucht veilig verloopt. Zorg dat je een kwartier eerder aanwezig bent dan je vliegtijd.

Doe je huiswerk: bedenk van tevoren welke route jij zou willen vliegen

Het is waarschijnlijk mogelijk dat de piloot van jouw helikoptervlucht een route vliegt die jij wil. Zorg er daarom voor dat jij op tijd bedacht hebt welke route jou gaaf lijkt om te vliegen in de lucht.

Probeer jouw helikoptervlucht te plannen op een dag waarop het hoogstwaarschijnlijk mooi weer is

Als het weer te slecht is, dan kan een helikoptervlucht niet doorgaan wegens veiligheidsredenen. Bovendien: jij hebt de beste ervaring in een helikoptervlucht als de lucht helder is. Dan heb je het mooiste uitzicht! Probeer jouw helikoptervlucht dus te plannen op een dag wanneer er kans is dat de zon schijnt en de lucht helder is.

Author

Share