Alles wat je moet weten over een nieuwe boot

Author

Categories

Share

Een nieuwe boot kopen is super spannend. Waar moet je allemaal aan denken en op letten? We gaan het je allemaal duidelijk maken in dit artikel!

Een boot kopen

Een boot kopen is geen simpel en kort proces. Er zit nogal wat tijd en moeite in. Er zijn namelijk best wat dingen waar je op moet letten als je een boot gaat aanschaffen. Het is bijvoorbeeld verstandig om van te voren jezelf te oriënteren in wat voor boot je wilt, welke eigenschappen daar er moeten zitten en wat het ongeveer mag gaan kosten. Dat kan nogal verschillen van boot tot boot. Zorg dus dat je je eigen hier van te voren in verdiept. Zo heb je tevens een betere positie om te kunnen onderhandelen. Voor de rest is het natuurlijk erg belangrijk de boot goed na te lopen voordat je hem koopt. Denk daarbij aan eventuele schade en/of verdere mankementen, bijvoorbeeld in de bedrading.

Veiligheid

Dat de nieuwe boot veilig is is enorm belangrijk. Denk daarom bij het uitrusten van de boot aan de nodige veiligheidsmaatregelen. Denk aan dingen zoals gekeurde reddingsvesten en een brandblusser. Deze dingen zijn noodzakelijk voor het veilig kunnen varen door Nederland of andere gebieden. Op een aantal vaarwegen in Nederland is het verplicht om radarreflectoren te hebben. Lees je daarom ook van te voren in waar wat wel en niet verplicht is om zo misverstanden te voorkomen.

Het verkopen van een boot

Het verkopen van een boot is net als het verkopen van een auto niet makkelijk. Waarom zou de potentiële klant jouw boot kopen en niet die van iemand anders? Daarom hierbij wat tips voor het verkopen van je boot:

 

  • Onderzoek wat een goede vraagprijs is
  • Zorg dat je boot in topconditie is
  • Maar mooie foto’s voor in de advertentie
  • Zet de boot te koop op een juist moment
  • beschrijf de belangrijkste eigenschappen

beantwoord veelgestelde vragen in de advertentie

Author

Share