Alles wat je moet weten over zwemspa’s

Author

Categories

Share

Een zwemspa is niet zomaar een zwembad of een jacuzzi; het is een mix van beide! In dit artikelen hebben we het over alles wat je moet weten over een zwemspa. De werking ervan, maar ook de verschillende soorten komen aan bod. Lees dus verder als jij meer wilt weten over zwemspa’s.

Wat is een zwemspa?

De zwemspa van Elite Wellness is een speciaal soort zwembad met een ingebouwd systeem dat een stroming creëert, hierdoor heb je de mogelijkheid om te zwemmen, terwijl je op dezelfde plek in het water blijft. Ze worden ook wel weerstand zwembaden genoemd. De werking van een zwemspa kun je vergelijken met die van een jacuzzi, er wordt bij allebei een stroming met jets gecreëerd. Er zit wel een verschil tussen de twee: de stroming bij zwemspa’s is krachtiger en sneller. Ook beschikken zwemspa’s over de nieuwste technologie om het ‘zwemmen op dezelfde plek’ mogelijk te maken.

Ruimte besparen

Het idee is dat je bij een zwemspa net zoals in een zwembad baantje kunt trekken, zonder dat je ook echt zo’n groot zwembad nodig hebt. Hiermee bespaar je dus ruimte. Het is eigenlijk te vergelijken met een loopband in de sportschool; daar leg je ook een grote hoeveelheid kilometers af, terwijl je op dezelfde plek blijft. Veel mensen vinden het zwemmen in een zwemspa overeenkomen met het zwemmen in open water. Het is toch ideaal wanneer je het gevoel van zwemmen in open water gewoon in je eigen tuin kunt creëren. En een zwemspa neemt niet eens zoveel ruimte in beslag. Nog een ander voordeel is dat veel zwemspa’s ook andere ontspanningsmogelijkheden bieden, denk hierbij aan massagejets. Zo kun je zowel actief bezig zijn als ontspannen in dezelfde zwemspa.

Welke verschillende modellen zijn er verkrijgbaar?

Ben je al overtuigd dat een zwemspa de oplossing is voor jou? Dan kun je jezelf gaan oriënteren naar welke modellen er allemaal verkrijgbaar zijn. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen drie verschillende modellen. Het eerste model is een combinatiebad, deze zwemspa bestaat uit twee aparte baden: een trainingsbad en een bubbelbad. Een van de grote voordelen van een combinatiebad is dat de watertemperatuur in beide baden apart kan worden ingesteld, super fijn dus voor optimaal comfort. Het tweede model is een hybride zwemspa. In deze zwemspa kun je zowel intensief trainen als ontspannen. Dan hebben we de exercise zwemspa, deze richt zich vooral op de training; het ontspannende aspect is hier minder belangrijk.

Author

Share