Amuseren in Renesse?

Author

Categories

Share

Renesse, een prachtige kustplaats aan de Noordzee in de heerlijke provincie Zeeland. Ideaal voor een dagje uit, weekendje weg of misschien wel een vakantie voor langere tijd! Renesse is een zeer populaire badplaats voor Duitse, Belgische, maar ook Nederlandse toeristen die graag in eigen land de kust opzoeken. Natuurlijk allemaal voor het prachtige Zeeuwse strand dat vaak altijd schoon, breed en lang is. De stranden van Zeeland worden vaak geroemd door hun schone stranden, maar ook de kwaliteit van het zwemwater en de vele zonuren in de zomer. Dagelijks schijnt de zon bijna 7 uren. Dus voor een weekendje “naar de zon” boek je een vakantiehuis op heerlijke huisjes in Renesse!

Waar kan ik mijzelf goed amuseren dan?

Vervelen tijdens jouw korte break of vakantie in Renesse moet natuurlijk niet! Uiteraard heb je standaard wel een aantal dingetjes op de planning staan, maar het kan nooit kwaad om ook wat inspiratie te krijgen over andere leuke things to do. Hieronder hebben we een aantal bezienswaardigheden en ook activiteiten op een rijtje gezet!

Bezienswaardigheden

  1. De deltawerken van Zeeland is een verdedigingssysteem waaraan tientallen jaren is gebouwd nadat het in februari 1953 finaal mis is gegaan tijdens de Watersnoodramp. Om dit niet meer te laten gebeuren zie je bij de Oosterscheldekering, Brouwersdam, Veerse Gatdam, Haringvlietdam, Maeslantkering en nog vele andere stormvloedkeringen die hoogwater moeten tegenhouden.
  2. Wil je weten wat er precies is gebeurt in 1953? In het museum worden verhalen vertelt uit ’53, de wederopbouw en de bouw van de Deltawerken.
  3. Natuurgebied Westerschouwen. Westerschouwen is het grootste bosgebied in Zeeland. Het bos is dichtgelegen bij de kust van Schouwen Duiveland en heeft diverse zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Daarnaast vind je er diverse soorten flora en fauna. Lekker wandelen? Dan zit u hier goed dankzij de grote wandelknooppunten.
  4. Zeehonden spotten? In de Oosterschelde en het Grevelingenmeer is een grote populatie zeehonden. De zeehonden liggen met name in de Voordelta op de vele zandbanken daar.

Activiteiten

  • Klimmen in het klimbos Zeeuwse Helden, Westerschouwen, is een avontuur op zich. Voor gevorderden en beginners is dit een onwijs leuke plek om heerlijk actief te zijn en met een voldaan gevoel een van de 6 parcoursen af te ronden. In totaal zijn er 90 hindernissen, 12 ziplines en hoogtes tot 10 meter.
  • Bezoeken van Mini Mundi Miniatuurpark Middelburg. Als je lekker op vakantie bent in Renesse, wil je natuurlijk ook even wat actie in de tent. En waar kan dat dan beter dan in Middelburg? In Middelburg bevind het familiepretpark Mini Mundi. Gaat het regenen? Ga dan lekker naar de indoor speeltuin, ontdek Mini Walcheren en ga in de spannende attracties! Een leuk dagje uit met het gezin.
  • Bij slecht weer lekker zwemmen in het subtropische zwembad Aqua Mundo (ja van Centerparcs). Een prima uitweg, vervelen met slecht weer is geen optie.
  • Met de kids naar het Deltapark Neeltje Jans. Een waterthemapark in Vrouwenpolder. Er is van alles te doen in dit leuke themapark (waar je natuurlijk wel nat kunt en mag worden). Bekijk de film over de bouw van de Deltawerken en de ramp in 1953. Ook is er genoeg waterpret aanwezig, zoals een glijbaan en een waterspeelplaats. Liever niet nat worden? Boek dan de rondvaart over de Oosterschelde of het Bluereef Aquarium. Een spetterend dagje uit!

Kun je amuseren in Renesse?

Ja dat kan zeker! Er is van alles te doen in Renesse en in de omgeving. Heerlijk genieten van het prachtige en schone strand, maar ook andere activiteiten. Combineer Renesse met een heerlijk weekendje weg via de website van heerlijkehuisjes en bekijk het complete aanbod van vakantiehuizen in Zeeland.

 

Author

Share