Artiesten uit de jaren 90 waarvan je je afvraagd wat er met ze is gebeurd

Author

Categories

Share

Van spotlight tot niet te spotten

Er zijn van die artiesten die ontzettend bekend zijn in een bepaalde periode. Ze nemen de muzieklijsten over en je kunt geen enkele radiozender aanzetten zonder een nummer van hun te horen. De ene na de andere hit wordt gelanceerd. Ze verschijnen in elk televisieprogramma en ook hun concerten zijn altijd uitverkocht. Het zijn grote sterren met veel fans. En dan opeens verdwijnen ze. Ze verdwijnen compleet uit de media en het voelt net alsof ze er nooit zijn geweest. Als we hun muziek niet hadden gehad zou je bijna geloven dat je het allemaal had ingebeeld. De nummers, de optredens, de interviews. Waar gaan deze ex-sterren heen? En waarom verdwijnen ze?

Voormalige sterren die zich aan dit lot hebben onderworpen zijn Jamiroquai en Lenny Kravitz. Wat is er gebeurd met Lenny Kravitz en wat spookt Jamiroquai tegenwoordig uit. Grote muzikale helden in de jaren 90, maar waar zijn ze nu? Wat is er met ze gebeurd? Waar hangen ze uit en maken ze nog muziek?

Nieuwe avonturen

Zowel Lenny Kravitz als zanger Jay Kay van Jamiroquai hebben met hun muziek miljoenen verdiend. Omdat ze niet alleen de zangers waren van hun nummers, maar ook producers en schrijvers hebben ze flink wat royalties opgebouwd. Een royalty is een vergoeding die een artiest of auteur krijgt wanneer hun werk in de media wordt gebruikt. Denk aan een uitzending op televisie of wanneer een nummer op de radio wordt afgespeeld. Beide artiesten hebben een netto vermogen van meer dan 50 miljoen. Het zijn artiesten die niet in het wereldje zijn gestapt voor de faam, maar echt om hun passie voor hun werk. De liefde voor de muziek.

Ze hebben er genoeg mee verdiend en kunnen nu een heerlijk, rustig leventje leiden. Er kan met een wat scherper oog gekeken worden naar potentiële projecten. Beiden zijn nog actief in de muziekwereld, maar nu wat meer achter de schermen.

Het laatste album van Kravitz was in 2018 en het laatste album dat Jay Kay met zijn band uitbracht was in 2017. Ze richten zich beiden meer op het schrijven van nummers voor andere artiesten en het produceren van nummers.

Daarnaast heeft Kravitz ook een uitstap naar het acteren gemaakt. Zo was hij te zien in onder andere de Hunger Games films. Ook heeft Kravitz een bureau opgericht genaamd Kravitz Design waarbij hij zich ontfermt over de productontwikkeling voor luxe merken.

Author

Share