Begonnen aan de grote lenteschoonmaak? Hier moet je op letten!

Author

Categories

Share

Zo nu en dan gebeurt het eens, een grote schoonmaak van het hele huis. Veel mensen doen dat bij de lenteschoonmaak. Je bent hartstikke goed bezig natuurlijk, maar waar moet je nou op letten bij de grote lenteschoonmaak?

Ga de minder toegankelijke plekken ook af

Bij het schoonmaken is het erg belangrijk dat je alles, maar dan ook echt alles langsgaat. Het blijft tenslotte een grote schoonmaak! Denk hierbij aan bijvoorbeeld de hoekjes waar niemand komt, de kelder, de zolder, en andere plekken. Haal sowieso echt alles in huis even overhoop en maak echt overal schoon. Haal bijvoorbeeld ook de woonkamer leeg en ga letterlijk overal even langs met een schoonmaakdoek. Ga ook eens al je kastjes en laatjes af. Meestal worden die niet erg goed schoongemaakt en komt er stiekem toch best wat stof en vuil in. Haal ze daarom een keer helemaal leeg en poetsen maar!

Nu je toch bezig bent

Waar veel mensen pas over gaan nadenken als ze bijvoorbeeld een grote schoonmaak hebben is of ze het interieur niet eens anders willen maken. Wil je een andere bank, of een tafel op wielen van wielenoutlet.nl, of misschien wat schilderijtjes voor op de muur? Alles kan en alles mag, zeker nu alles toch al overhoop ligt. Houd hier wel in gedachte dat het allemaal moet passen natuurlijk. Kleuren kunnen het beste met elkaar matchen en zorg ervoor dat je niet een ‘vloekende’ kamer creëert. Alsnog moet je natuurlijk niet vergeten om de schoonmaak af te maken!

Opslagruimtes uitzoeken

Je mag ook zeker niet de opslagruimtes vergeten! Denk hierbij aan dingen zoals een garage, een zolder of bijvoorbeeld een bergkast. Haal alles er even uit en ga schoonmaken. Ook hier geldt dat je de kleine hoekjes en gaatjes niet moet vergeten! Als je toch bezig bent, is het net zo makkelijk om al die oude dozen eens uit te zoeken. Wat wil je graag bewaren en wat juist niet? Zoek het voor jezelf uit en gooi de ‘troep’ simpelweg gewoon weg! Zo is je huis een stuk opgeruimder en heb je er misschien nog wel plezier in gehad ook!

Author

Share