Bruiloftskleding, een stijlvolle outfit

Author

Categories

Share

De liefde hangt in de lucht, mensen trouwen elke dag van het jaar. Gedurende het jaar vinden er dus veel bruiloften plaats.  Wanneer je bent uitgenodigd om zo’n gelegenheid bij te wonen dan wil je er natuurlijk zo stijlvol mogelijk uitzien in leuke bruiloftskleding. Hartstikke leuk natuurlijk dat je deze dag mag bijwonen, maar wat voor bruiloftskleding trek je aan naar een bruiloft? Meestal vermeldt het bruidspaar de dresscode van de bruiloftskleding op de uitnodiging. Je moet je aan dit kledingvoorschrift houden. Er wordt vaak gespeeld met kleur, zowel voor de uitgenodigde gasten als voor de bruid en de bruidegom. Je mag opvallende bruiloftskleding dragen, maar probeer niet de meest opvallende te zijn. Het is een bruiloft en geen verkleed feestje.

Misschien bevat jouw uitnodiging een dresscode of mag je de kleding zelf gaan uitzoeken. Het feit blijft dat, vanaf het moment van uitnodiging, je je outfit moet gaan kiezen. De perfecte bruiloftskleding vinden brengt de nodige druk met zich mee. Wanneer je niet weet wat je aan moet doen, geen stress, want de meeste bruiloften hebben een dresscode. Een dresscode betekent niet altijd alles, want alle bruiloften zijn anders en er zijn geen vaste regels.

Bruiloftskleding voor de gasten

Je bent vaak de hele dag aanwezig op de bruiloft, dus mag je je best een beetje extra opdoffen. De zoektocht naar bruiloft kleding dames, in de meeste gevallen dus de perfecte jurk, kan beginnen! Wanneer het bruidspaar gaat trouwen in een kerk dan is het verstandig dat je je schouders in ieder geval bedekt. Je dient ook rekening te houden met het seizoen. Een cocktailjurk in de winter is namelijk niet aan te raden. Het is belangrijk om je ook in de avond te houden aan de dresscode van de bruiloftskleding. Zorg ervoor dat je jurkje niet wit is, want wit is voor de bruid. De outfit voor de mannen is als avondgast niet zo ingewikkeld. Een mooi pak is altijd goed!

Als bruidsmeisje of genodigde vrouw wil je er natuurlijk goed uitzien, maar zonder dat je de aandacht van de bruid steelt. Een cocktailjurk, een mooie blouse met een nette rok of een stijlvolle jumpsuit zijn outfits die veel voorkomen onder genodigde vrouwen. De grote favoriet is toch een opvallend bruiloftsjurkje. De bruiloftskleding outfit kan afgemaakt worden met sieraden, een leuk tasje en hoge pumps. Het is belangrijk dat de dresscode leidend is, want dit is de wens van het bruidspaar. Vermijd de kleur wit, want dit is alleen voor de bruid bedoeld. Zorg dus voor een subtiele print of een opvallende kleur. Zwart is geen kleur voor op een bruiloft, vermijd deze kleur dan ook. Het is ook belangrijk dat je geen casual items of sportieve kleding draagt.

De meeste mannen dragen een passend pak naar een bruiloft. Er zijn ook veel mannen die een nette broek en een overhemd dragen. Ben je uitgenodigd voor een bruiloft maak dan je outfit af met een  bijpassende riem en een strop- of vlinderdas. Het is ook mooi om nette schoenen aan te trekken die passen bij je outfit.

Bruidsjonker kleding voor kinderen koop je bij Amor kinderbruidskleding!

Author

Share