Citygames – de stad als avontuurlijk speeldomein

Author

Categories

Share

Dat is pas een leuk, avontuurlijk en leuk spel: citygames. Die worden ook wel aangeduid als ‘Escape the City’. De stad als kader voor deelnemers die een boeiende combinatie zoeken van:

  • Puzzels oplossen
  • Speurtocht
  • Avontuurlijke ontdekkingsreis door stedelijk gebied

Maak van de stad je spannende speeltuin

Het spel is interactief en vooral ontworpen om de deelnemende teams flink uit te dagen. Hun creativiteit wordt danig op de proef gesteld. En de beloning is een unieke ervaring die ver voorbij gewoon entertainment gaat. In dit artikel lees je hoe dit type citygames zijn opgebouwd en hoe het spel verloopt. Ook komt aan de orde welke doelgroepen al gretig gebruik maken van het stadsspel. Hieronder lees je in acht stappen hoe het spel verloopt.

1 Teamvorming en introductie

De teams worden gevormd en elk team krijgt een introductie. Hierin is een uitleg van het spel en het uiteindelijke te behalen doel. Je kunt het spel doen met vrienden, collega’s (ook als teambuilding) en families.

2 Missie en doel van citygames

Het hangt een beetje van het spelconcept af welke missie er speelt. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om een mysterie op te lossen of een verborgen schat te vinden. Je kunt zelfs pogingen moeten wagen om uit de stad te ontsnappen en daarvoor bloedstollende opdrachten doen. 

3 Aanwijzingen en puzzels

De teams ontvangen aanwijzingen die verspreid liggen over de hele stad. Die hints kunnen variëren van cryptische berichten en codes tot uitdagingen waar je spieren flink aan te pas moeten komen. Heb je een puzzel eenmaal opgelost, dan leidt die je team vanzelf naar een volgende locatie.

4 Locatie-gebaseerde opdrachten tijdens citygames

Jij moet in teamverband op verschillende plekken in de stad opdrachten uitvoeren omdat je anders niet verder komt met de citygame. Soms moet je ergens informatie ontfutselen, een andere keer krijg je het lichamelijk zwaar en dan weer mag je hoofd flink aan het werk om geheime boodschappen naar een goed einde te breien.

5 Interactie met de stad

Veel citygames zijn bedoeld om deelnemers ook actief aan de stad te koppelen waar ze hun spel in spelen. Teams kunnen te maken krijgen met lokale bedrijven, spreken voorbijgangers aan of verkennen echt onbekende delen van een stad.

6 Tijdslimiet

Citygames doe je niet op je sloffen. Er wordt wel spanning in het spel gebakken en dat gaat vooral door een tijdlimiet vast te stellen. Binnen een bepaalde tijd moeten de teams alle aanwijzingen hebben opgelost en op de eindbestemming zijn aangekomen. Dat zorgt nogal eens voor spannende stress en heel wat adrenaline.

7 Eindpunt en afsluiting

Als de tijd om is of alle teams hun missie hebben voltooid, gaat iedereen naar een afgesproken eindpunt. Hier wordt het spel met een afsluitende bijeenkomst beëindigd en kan eenieder z’n ei nog kwijt. Alleen al het achteraf delen van je ervaringen kan ook hilarisch of intrigerend zijn.

8 Citygames thema’s en variaties

  • Historisch thema
  • Misdaad oplossen
  • Fantasy
  • Spionage
  • Science fiction

Doelgroepen bij citygames

Alle soorten doelgroepen zijn eigenlijk mogelijk. Maar heel geschikt zijn citygames voor teambuilding (bedrijven), vriendengroepen en families, toeristische en studentengroepen, vrijgezellenfeesten of community-evenementen.

Ga bij interesse snel naar Quiz-pub.nl!

Author

Share