De 3 voor- en nadelen van investeren in Bitcoin

Author

Categories

Share

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de bitcoin. Je kunt er tegenwoordig eigenlijk ook niet meer om heen. Steeds meer mensen maken gebruik van deze populaire cryptovaluta. Maar is het wel echt zo gunstig als er altijd wordt gezegd? Of zijn er ook nadelen? In dit blog zetten we 3 voordelen en 3 nadelen op een rijtje. Zo kun je een goede vergelijking maken!

Onafhankelijk

Wat bitcoin echt uniek maakt is het feit dat deze volledig gedecentraliseerd is. Er is geen enkele partij die grote invloed kan uitoefenen op de koers. Normaal worden valuta’s flink gemanipuleerd door banken. Bitcoin is onafhankelijk van overheden en centrale banken. Hierdoor is dit bij Bitcoin niet mogelijk.

Snelle transacties

Een ander voordeel is dat je enorm snel transacties kan uitvoeren. Overschrijvingen bij een bank duren vaak meerdere dagen, vooral als het om transacties tussen verschillende landen gaat. Doordat er bij Bitcoin geen bank tussen zit, verloopt de transactie vele malen soepeler en sneller.

Privacy

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor de bitcoin is de anonimiteit. Je kunt namelijk compleet anoniem Bitcoins overschrijven van de ene rekening naar de andere. Dit heeft natuurlijk ook wel nadelen. Denk maar aan criminaliteit.

Ingewikkeld

Bitcoin is best ingewikkeld, vooral als het gaat over minen. Voordat je met bitcoin begin moet je wel heel goed snappen hoe alles werkt. Dus heb je verstand van blockchain en de verwerking van de transacties? Voor sommige mensen is dit te complex. Ga dus eerst bij jezelf na of je het volledig snapt, voordat je investeert.

Onstabiele koers

Er zijn nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop. Het aanbod blijft dus altijd gelijk, terwijl de vraag toeneemt. Hierdoor is er een hoge volatiliteit. Speculanten maken hier weer graag gebruik van. De bitcoin koers is dan ook erg onstabiel.

Hackbaar

Bitcoin en andere cryptovaluta zijn hackbaar. Bitcoins neem je op in een online wallet en er bestaan helaas gevallen waarbij deze werden gehackt. Bitcoin wordt wel gezien als erg veilig, dus hoe groot het risico nou echt is.

 

Hopelijk weet je na dit blog wat meer over Bitcoin. Wil je ook bitcoin kopen? Weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Succes met het maken van de keuze!

Author

Share