De lekkerste soorten chocolade

Author

Categories

Share

Chocolade, wie houdt er niet van? Chocolade is misschien wel het populairste tussendoortje dat er is. Al van jongs af aan hebben wij als mensen een voorkeur voor zoet, dit is biologisch bepaald. Onze hersenen associëren het met energie, wat één van de redenen is dat chocolade zo populair is. Bovendien word je van chocolade blij, doordat er bij het eten ervan een bepaalde stof vrijkomt in je hersenen die hiervoor zorgt. Krijg je bij het lezen hiervan meteen weer zin om chocolade te kopen? In deze blog zetten we een aantal van de lekkerste soorten voor je op een rijtje!

Bonbons

Eén van de populairste soorten chocolade zijn chocolade bonbons. Dit zijn kleine chocoladesnoepjes met daarin een lekkere vulling. Het woord komt uit het Frans en betekent letterlijk ‘goedgoed.’ Dat snappen wij wel! Doordat je zo goed kunt variëren met de vulling zijn er ontzettend veel verschillende soorten bonbons te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan bonbons met marsepein, noga of mango. Of wat dacht je van bonbons met alcohol, zoals limoncello, boswandeling, baileys of likeur 43? Je kunt het zo gek niet bedenken.

Puur, wit of melk

Als we het hebben over soorten chocolade, dan gaat het vaak over of het van pure, witte of melkchocolade is gemaakt.

  • Pure chocolade is het meest gezond, maar vaak ook wat bitter. Het bestaat uit cacaopoeder en suiker.
  • Witte chocolade bevat geen cacaopoeder, maar cacaoboter. Mede hierdoor mag je witte chocolade eigenlijk geen echte chocolade noemen.
  • Melkchocolade bestaat – de naam zegt het al – behalve uit cacaoboter en suiker ook uit melk. Hierdoor is het een stuk zoeter dan bijvoorbeeld pure chocolade.

Maar welke van deze drie is dan het lekkerst? Dat ligt natuurlijk aan je eigen smaak. Wel is het zo dat veel mensen niet echt van puur houden, gezien de bittere smaak. De echte zoetekouw kiest liever voor witte of melkchocolade.

Brownies

Een laatste heerlijke chocoladesoort is de brownie. Brownies worden steeds populairder en wij snappen wel waarom. Een brownie is eigenlijk een stuk zachte cake die wordt gemaakt van chocolade. Een goede brownie is stevig van buiten maar heerlijk zacht en smeuiig vanbinnen. Dit zorgt voor een ware smaaksensatie en dit is ook wat brownies zo populair maakt.

Author

Share