De voordelen van een regendouche

Author

Categories

Share

Een regendouche is een douche met een extra grote (meestal vierkante) douchekop, waardoor er meer water tegelijk uit de douche komt. Dit zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je doucht in een tropische regenbui. Daarnaast ziet een regendouche er een stuk luxer uit dan een douche met een kleine of smalle kop. Maar zijn dit de enige voordelen van een regendouche? Spoiler: nee. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen waarom een regendouche nemen toch een keuze is om te overwegen.

Een luxe gevoel

Een regendouche ziet er niet alleen luxer uit, het voelt ook luxer. Doordat de strakke uitstraling volledig past bij de inrichting van je badkamer, komt alles over als één geheel. Dit komt mede omdat een regendouche meestal geen eens meer een stang nodig heeft. Voor veel mensen geeft een regendouche het gevoel alsof ze douchen in een penthousesuite van een sterrenhotel.

Ontspanning

De douche is even jouw tijd. Hier kom je tot jezelf en kun je alle sores letterlijk van je af wassen. Dit gaat een stuk beter met een regendouche. Door de brede straal water geeft douchen een meer ontspannen en masserend gevoel, waardoor je echt even tot jezelf komt en je douchebeurt ook echt voelt als meer dan alleen een moment om jezelf te wassen, vooral als je geen bad hebt.

Combinatie is mogelijk

Niet iedereen wil constant onder een regendouche staan. Mede omdat dit enorm veel geld kan kosten door het enorme watergebruik. In de meeste gevallen kun je dan ook een regendouche én een gewone douche gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de regendouche hoog plaatsen en de gewone douche als handdouche gebruiken. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om de regendouche alleen te gebruiken wanneer je een luie zondag hebt en lekker ontspannen wakker wilt worden en voor de rest gebruik je de handdouche. Zo wordt de regendouche gebruiken ook echt iets om naar uit te kijken. En het mooiste is dat je ook heel eenvoudig zelf een regendouche kunt installeren!

Author

Share