Drie redenen om als in vastgoed te investeren

Author

Categories

Share

De inflatie is ongekend. De rente op het spaargeld is negatief. En het leven wordt alsmaar duurder en duurder. Als je je spaargeld nu op je spaarrekening laat staan, wordt het geld alsmaar minder waard. Mede daarom zijn veel mensen op zoek gegaan naar investeringsmogelijkheden.

 

Het is vrij simpel om in aandelen of ETF’s te investeren. Door in dergelijke financiële producten te investeren, kan je een flink rendement draaien. Dit is echter niet geheel risicoloos. Je loopt immers altijd het risico dat een bepaald bedrijf failliet gaat of hele slechte resultaten behaald.

 

Wil je graag iets minder risico investeren? Dan kan je in vastgoed investeren. Als vastgoed investeerder geniet je van de nodige voordelen. Er zijn in ieder geval drie goede redenen te bedenken waarom je zo snel mogelijk in vastgoed zou moeten investeren.

 

Weinig risico

Het is een feit dat het investeren in vastgoed weinig risico’s met zich mee brengt. Dit komt vooral doordat er te allen tijde vraag naar vastgoed blijft. De huizen die nu staan, worden over 20 jaar nog steeds bewoond. Mocht je één of meerdere huizen in je portefeuille hebben, dan weet je dus zeker dat je deze voortdurend kunt verhuren.

 

Flink rendement

Als vastgoed investeerder kan je een flink rendement draaien. Dit komt doordat je elke maand huur ontvangt. Na verloop van tijd kan je je pand ook verkopen, waardoor je plots een flink bedrag op je rekening ontvangt. Mocht je je pand via Damborg.nl verkopen, dan ben je bijvoorbeeld van een fors bod verzekerd.

 

Erg leuk om te doen

Tot slot is het een feit dat het investeren in vastgoed ook erg leuk is. Dit heeft niet alleen met de financiële voordelen te maken, maar ook met het feit dat je met mensen in contact komt. Je komt bijvoorbeeld met een makelaar in contact en je komt ook met huurders in contact. Veel vastgoedbeleggers hebben door de jaren heen in ieder geval een leuke band met hun huurders op weten te bouwen.

Author

Share