Drie redenen om over te stappen op een e-sigaret?

Author

Categories

Share

Dit artikel bespreekt 3 redenen om over te stappen op een e-sigaret, als je momenteel sigaretten van tabak rookt. We zullen in het vervolg een sigaret van tabak een gewone sigaret noemen. Eerst gaan we in op de gewone sigaret, vervolgens de e-sigaret en tenslotte redenen voor een overstap

Gewone sigaret

De productie van een gewone sigaret begint met de tabaksplant. De bladeren van die plant, die eenjarig is, worden geplukt, gedroogd en gefermenteerd. De wijze waarop de bladeren worden gedroogd, beïnvloedt de smaak, de hoeveelheid nicotine en de kleur. Zo verkrijgen we diverse soorten tabak. In de sigarettenfabriek worden geur- en smaakstoffen toegevoegd. Gemiddeld worden 74 stoffen toegevoegd. Sigaretten(rook) bevatten meer dan 4000 chemische bestanddelen. Daarvan zijn er tenminste 250 schadelijk voor de gezondheid en meer dan 50 kunnen kanker veroorzaken.

E-sigaret

In een e-sigaret wordt een vloeistof, e-liquid genoemd, verdampt. Die vloeistof is samengesteld uit smaakstoffen en andere bestanddelen. De vloeistof wordt in de sigaret verhit en de ontstane damp kan je inhaleren. Hoewel dit type sigaret geen tabak bevat, kan de vloeistof wel nicotine bevatten. Wil je een e-sigaret kopen, dan is er veel keuze. Ze komen in vele vormen en je kunt er ongetwijfeld een vinden, die je bevalt. Datzelfde geldt voor de vloeistof. In vergelijking met een gewone sigaret komen er bij e-sigaretten minder schadelijke stoffer vrij en in lagere hoeveelheden.

Waarom overstappen

Zoals de titel van dit artikel aangeeft, noemen we hier 3 redenen om van een gewone sigaret over te stappen naar een elektronische sigaret:

  • bij een gewone sigaret komen meer schadelijke stoffen vrij
  • een gewone sigaret komt maar in enige vormen. Dat geldt niet voor een elektrische sigaret. Je kunt er een aanschaffen, die als het ware een verlengstuk is van je persoonlijkheid, bijvoorbeeld heel opvallend of juist erg simpel.
  • de e-liquid is beschikbaar in heel veel smaken. Je kunt ze ook nicotinevrij kopen. De vloeistof is veel gemakkelijker mee te nemen dan een pakje sigaretten.

Aanschaf

Een e-sigaret kopen, kan je bij een speciaalzaak, maar ook online. Dat geldt ook voor de vloeistof. Tenminste voor de eerste aanschaf van de vloeistof kan het zinvol zijn om dat in een speciaalzaak te doen, zodat je advies kunt ontvangen. Als je bijvoorbeeld het nicotinegehalte stapsgewijs wilt verminderen, dan kunnen ze je daar aangeven hoe je dat het beste kunt doen.

Author

Share