Droom je van een eigen camper om de wereld te ontdekken? Let dan hierop 

Author

Categories

Share

Wil je graag een camper kopen om de wereld te ontdekken? Laat dan hierop! Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten als je gaat kijken naar een camper. Wij geven je hieronder enkele tips. Reizen met een camper is namelijk hartstikke leuk, maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. 

Kwaliteit van de accu 

Als je een camper wilt kopen, is het belangrijk om goed naar de kwaliteit van de accu te kijken. Een slechte accu zorgt ervoor dat je niet overal kunt reizen met je camper. Je wilt natuurlijk het liefst zo veel mogelijk kilometers maken, dus is het wel zo leuk dat überhaupt vooruit kunt komen.  

Technische staat van de camper 

Een ander belangrijk onderdeel om te kijken is het bouwjaar en de technische staat van de camper. Sommige campers zijn namelijk al wat ouder en dan kan het voorkomen dat er problemen mee zijn. Kies daarom een camper die relatief nieuw is, zodat je zeker weet dat er geen problemen mee zijn. Vaak zijn er bij oude campers problemen met de motor of de versnellingsbak. Het is daarom belangrijk om goed naar deze onderdelen te kijken als je een camper koopt. 

Kies het formaat dat bij je past 

Campers zijn er in verschillende formaten. Sommige campers zijn namelijk te groot of te klein om helemaal rond de wereld mee te reizen. Kies daarom het formaat dat bij je past en dat je comfortabel maakt. Soms vergeet je hoeveel spullen je eigenlijk nodig hebt om zonder gedoe een lange reis te maken. Wanneer je kiest voor een grotere camper wordt het makkelijker om genoeg apparatuur als een koffiemachine, camping stoelen of kleding mee te nemen.  

Budget 

Campers zijn vrij duur. Bepaal dus voor jezelf een budget. Denk goed na over wat je wilt en hoeveel je ervoor wilt betalen. Kies een camper die binnen je budget past en waar je je prettig in voelt. Reizen met een camper is hartstikke leuk, maar het is belangrijk om hier rekening mee te houden. 

Klaar met reizen? Verkoop je camper dan! 

Reizen in een camper doet men vaak voor een aantal weken tot maanden. Wanneer jij genoeg hebt van kamperen kun je eenvoudig je camper verkopen via een handelaar. Zij berekenen de dagwaarde van je camper en geven je een eerlijke prijs voor! Plus, zij regelen ook het vrijwaringsbewijs van de camper. Je hoeft letterlijk niks te doen, alleen te wachten op je geld. 

Author

Share