Duivenvoer is de goedkoopste manier voor voeren op karper

Author

Categories

Share

De hoeveelheid voer is je in het water gooit om een goede voerstek op te bouwen is volledig afhankelijk van de hoeveelheid vis wat op een bepaald water zwemt, de water temperatuur en de grootte van het water. Het heeft namelijk niet veel zin om op een water waar slechts een handje vol grote vissen zwemt, tonnen met voer het water in te storten. Je zult de vissen dan al snel overvoeren en hierdoor niks vangen. Dit komt doordat de karpers vol zullen komen te zitten van deze grote hoeveelheden voer. Een andere belangrijke factor op het verzadigen van de karper is de water temperatuur. De water temperatuur heeft namelijk een hele grote invloed op de spijsvertering van de karper. Ook is de grootte afhankelijk van het water. Op groot water zwemmen vaak grotere en vooral meer vissoorten die van het voer zullen eten.

Het voeren kun je met ontzettend veel soorten voer doen. Dit kan met tijgernoten, hennep, vissen met maïs, boilies, pellets en zelfs met gekookte aardappelen. Toch zijn deze soorten voer relatief duur ten opzichte van duivenvoer. Duivenvoer bestaat uit veel verschillende soorten zaden en granen. Deze kleine zaden zijn erg goedkoop. Na het koken van duivenvoer, zet dit product gigantisch in gewicht uit. Kook je 20KG Duivenvoer, dan kun je tot meer dan 50KG voer overhouden. Wetende dat 20KG duivenvoer slechts 15 – 20 euro kost, kun je op deze manier erg goedkoop een grote voerstek aanmaken.

Wanneer het duivenvoer karper aantrekt, zal de karper enige tijd bezig zijn met alle kleine stukjes voedsel te vinden. Houd er wel rekening mee dat witvis ook dol is op duivenvoer. Voer daarom gerust een aantal kilo’s extra! Het is mogelijk om duivenvoer ongekookt te kopen. Wanneer je hier voor kiest, zul je het duivenvoer zelf nog moeten bereiden. Ook kun je er voor kiezen om duivenvoer kant en klaar gekookt te bestellen. Wanneer je dit doet, moet je er wel rekening mee houden dat je in verhouding extra betaald. Het voordeel is dan wel weer dat je er helemaal geen werk van hebt.

Duivenvoer is wel erg bederfelijk als het gekookt is, na enkele dagen buiten de koeling zal het al snel zuur gaan ruiken. Om dit te voorkomen kun je het in kleine porties invriezen. Zo beschik jij altijd over gekookt voer om mee te strooien!

Author

Share