Een berber tapijt in je woning? Altijd een uitstekende keuze!

Author

Categories

Share

Er zijn verschillende redenen die aangehaald kunnen worden waarom het de moeite meer dan waard kan zijn om ervoor te kiezen om een tapijt in je woning te plaatsen. In eerste instantie zal bijvoorbeeld duidelijk worden dat het voorzien van een dergelijk tapijt ervoor kan zorgen dat je zorgt voor meer sfeer in je interieur. Dat is echter niet alles. Veel mensen zijn immers van mening dat het plaatsen van bijvoorbeeld een berber tapijt in hun interieur ook zorgt voor veel meer sfeer en comfort. Geldt dat ook voor jou? Overweeg je dan ook om één van de verschillende berber tapijten op de markt aan te kopen? Dan moet je zeker en vast verder blijven lezen! 

Waarom kiezen voor een berber tapijt?

Veel mensen die op het punt staan om een nieuw tapijt aan te kopen opteren voor het bestellen van een berber tapijt. Dat hoeft ook niet te verbazen. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat zo’n tapijt bestaat uit een kwalitatief en bovendien ook lekker warm materiaal. Ze is dan ook altijd gemaakt van 100 procent wol. Bovendien valt ook meteen de lekker zachte evenals fluffy structuur op. In het merendeel van de gevallen is het zo dat je bij het aanschaffen van een dergelijk tapijt veelal ook kan rekenen op een lichte, ivoorkleurige basis waar een bepaalde print op is terug te vinden. Uiteraard is het aanbod met prints in de praktijk vrij uitgebreid. 

Kenmerken van een berber tapijt

De kwastjes aan het uiteinde van de berber tapijten is ook een vaak terugkerend kenmerk waar je op kan letten bij het kopen van een berber. Voor het merendeel van de berber tapijten geldt bovendien dat ze hoogpolig zijn. Ben jij eerder op zoek naar een laagpolig exemplaar? Dan zijn ook deze echter zeker op de markt terug te vinden. In ieder geval, logischerwijs geldt voor deze eigenschappen dat ze ervoor zorgen dat heel wat mensen zich aangetrokken voelen tot het kopen van een berber.

Wat is het verschil met een kelim en Perzisch exemplaar? 

Voordat je overgaat tot het bestellen van een berber tapijt kan er in de praktijk vastgesteld worden dat mensen vaak bij zichzelf de vraag stellen wat nu precies het verschil is met een kelim of een Perzisch exemplaar. Het antwoord op deze vraag is niet moeilijk te geven. Het verschil tussen bijvoorbeeld een berber en een kelim exemplaar is terug te vinden in de manier waarop er wordt geweven. Bij een berber is het zo dat er sprake is van een geknoopt en meestal hoogpolig exemplaar. Voor een kelim exemplaar geldt op haar beurt dat ze plat is geweven. Het verschil ten opzichte van een Perzisch tapijt is dan weer uiteraard terug te vinden in de origine waarvan sprake is. Voor een Perzisch tapijt geldt immers dat ze altijd uit Iran afkomstig is. Kies je voor het kopen van een berber tapijt? Dan kies je dus voor een tapijt dat afkomstig is uit Marokko! Kijk bijvoorbeeld eens bij de Vloerkleeddiscounter.

Author

Share