Een glazen deur voor in een bestaand kozijn: de mogelijkheden

Author

Categories

Share

Een glazen deur kan een prachtige toevoeging zijn aan je interieur. Het geeft niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar zorgt ook voor meer lichtinval en ruimtegevoel. Maar wat als je een bestaand kozijn hebt en daar een glazen deur in wilt plaatsen? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden.

Opmeten van het kozijn

Het is belangrijk om het kozijn goed op te meten voordat je een glazen deur op maat laat maken. Meet de breedte en hoogte van het kozijn op verschillende punten, om er zeker van te zijn dat de deur goed past. Houd er ook rekening mee dat het kozijn waterpas moet zijn voor een goede montage van de deur.

Soorten glazen deuren

Er zijn verschillende soorten glazen deuren die geschikt zijn voor een bestaand kozijn, zoals een draaideur, schuifdeur of vouwdeur. Welke deur het beste bij jouw situatie past, hangt af van de ruimte en je persoonlijke voorkeur.

Gelaagd of gehard glas?

Een belangrijke keuze bij het plaatsen van een glazen deur is het type glas. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glasplaten met daartussen een folielaag. Het is sterker en veiliger dan normaal glas. Gehard glas is ook sterker dan normaal glas, doordat het door middel van warmtebehandeling is versterkt. Het breekt in kleine stukjes als het kapot gaat, wat veiliger is dan scherpe glassplinters.

Afwerking van de deur

Je kunt de glazen deur op verschillende manieren laten afwerken. Zo kun je kiezen voor een heldere, matte of gekleurde afwerking. Ook kun je ervoor kiezen om de deur te voorzien van een patroon, bijvoorbeeld met een zandstraaltechniek. Dit geeft de deur een unieke uitstraling.

Laat je adviseren door een specialist

Het plaatsen van een glazen deur in een bestaand kozijn is een nauwkeurige klus. Het is dan ook aan te raden om een specialist in te schakelen. Een specialist kan je adviseren over de verschillende mogelijkheden en zorgt voor een vakkundige plaatsing van de deur.

Een glazen deur in een bestaand kozijn kan een prachtige toevoeging zijn aan je interieur. Door het opmeten van het kozijn, het kiezen van het type glas en de afwerking van de deur, kun je de deur volledig naar jouw wensen laten maken. Laat je wel altijd adviseren door een specialist voor een vakkundige plaatsing van de deur.

Author

Share