Een goed hoofdkussen aanschaffen

Author

Categories

Share

Nee, met alleen een goed matras ben je er niet. Wie uitgerust op wil staan die investeert in een goed matras én in een goed hoofdkussen. Wat een goed hoofdkussen dan precies is, is voor iedereen anders. Het heeft onder meer te maken met je slaaphouding en met de dikte van het matras.

Niet serieus genomen

Te vaak nog wordt de aankoop van een hoofdkussen niet heel erg serieus genomen. Voor het uitzoeken van een matras wordt alle tijd genomen en worden allerlei eisen gesteld, het kussen doet er kennelijk minder toe. Wil je echter elke ochtend met energie je bed uit stappen, dan is een goed kussen simpelweg essentieel. Bij de keuze voor het voor jou beste hoofdkussen is de favoriete slaaphouding een belangrijke factor, zoals dat ook geldt voor de breedte van de schouders, de hardheid van je matras, of je transpireert tijdens je slaap en of je eventueel allergisch bent voor huisstofmijt.

Op de buik: een onnatuurlijke slaaphouding

Mensen die op hun buik slapen, nemen een wat onnatuurlijke positie in. Deze mensen kunnen het best met een zo dun mogelijk hoofdkussen slapen. Met een dun kussen wordt de ademhaling namelijk amper beperkt. Slaap je op je zij en zijn je schouders wat breder? Dan kun je beter uit de voeten met een dikker kussen. Voor zijslapers is het cruciaal dat de schouders niet op het kussen rusten, maar er meer tegenaan. Het juiste kussen begint in dit geval dus boven de schouders. Dan heb je nog rugslapers. Zij hebben baat bij een kussen dat wat hoger is in de nek en wat minder hoog bij het achterhoofd. Heb je dat niet, dan kan je hoofd zomaar te ver naar voren of naar achteren buigen en dan slaap je niet prettig.

Een hoofdkussen dat minder gevoelig voor huisstofmijt is

Wat zeker ook belangrijk is, is de vulling van het hoofdkussen. Dons en veren is een bekende vulling van het hoofdkussen, je kunt echter ook kiezen voor polyester vezels. Schuimblokken, traagschuim en latex schuim. Dons en veren? Deze kussens staan bekend om het gemak waarmee ze te vervormen zijn. De kussens mogen echter niet altijd in de wasmachine en zijn gevoelig voor huisstofmijt. Ook de scherpe veerpennetjes kunnen voor irritatie zorgen. Polyester of een synthetische vulling heb je in heel erg veel verschillende soorten. Deze kussens zijn wel eenvoudig te wassen en vrij elastisch. Dat maakt ze wel minder vormbaar. Ook zijn deze kussens minder gevoelig hoor huisstofmijt. Schuimblok kussens worden je vaak aangeraden als je elke dag opstaat met klachten aan de nek en de schouders of wakker wordt met hoofdpijn. De kussens kun je niet uitwassen, voelen wat zweterig aan en verspreiden ook een zekere geur. Ze nemen weer geen huisstofmijt op.

Zweten tijdens de slaap

Wat ook belangrijk is, is of je veel zweet tijdens je slaap. Is dat het geval, kies dan altijd voor een hoofdkussen met natuurlijke materialen. Kies daarbij bovendien voor een synthetische vulling en zorg dat je het kussen in elk geval altijd kunt wassen. Dat is wel zo fris. Ben je allergisch voor huisstofmijt is het eveneens belangrijk dat je een wasbaar kussen kiest. Kies daarbij altijd voor een dichtgeweven tijk.

Author

Share