Een mooie gietvloer in je keuken

Author

Categories

Share

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in huis. Een gietvloer zorgt niet alleen voor een strak en naadloos resultaat, een gietvloer is ook nog eens heel duurzaam. Een gietvloer is een laag die over een bestaande vloer aangebracht kan worden, meestal op basis van epoxy of polyurethaan.

Waarom een gietvloer in huis?

Gietvloeren zijn mooi, strak, naadloos en in vrijwel elke kleur te verkrijgen. Maar er zijn een aantal redenen en voordelen waarom gietvloeren zo enorm populair zijn geworden de afgelopen tijd. He ziet ze daarom ook vaak terug in moderne keukens. Zo zijn gietvloeren gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Stofzuigen en dweilen gaat met het grootste gemak en je hoeft de vloer ook niet in de was te zetten.

Ook zijn gietvloeren uitstekend te combineren met vloerverwarming, waardoor het comfort in huis alleen maar beter wordt met een gietvloer. Daarnaast heeft een gietvloer vaak een dempende werking, waardoor je minder snel last hebt van contactgeluid.

Wanneer het plaatsen van een gietvloer goed wordt voorbereid, kan deze over vrijwel elke ondergrond geplaatst worden. Zo hoef je een oude tegelvloer of een houten ondergrond niet eerst te vervangen. Heb je een gietvloer in huis? Dan kan deze bijna een leven lang mee!

Epoxy- of polyurethaan?

Gietvloeren worden gemaakt op basis van epoxy of polyurethaan. Maar wat is de beste keuze voor een gietvloer in huis? Dit ligt met name aan de eigenschappen van de verschillende materialen. Een epoxy gietvloer wordt erg hard en is daarom met name geschikt voor in de garage. Een nadeel van deze gietvloeren is dat ze sneller krassen, slijten en kunnen scheuren na verloop van tijd.

Een polyurethaanvloer (PU gietvloer) is daarentegen wat zachter, wat zorgt voor een beter comfort. Maar ook op het gebied van krassen, scheuren en andere vormen van slijtage is een polyurethaanvloer veruit de beste keuze voor een gietvloer in huis.

Wil je een gietvloer met een mooie betonlook? Dan kan je ook kiezen voor een minerale gietvloer. Deze vloeren hebben een mooie natuurlijke look, met kleurschakeringen waardoor het sprekend op beton lijkt.

Author

Share

Vorig artikelSieraden voor mannen
Volgend artikelAmuseren in Renesse?