Een sociale activiteit voor op feestjes: Waterpijp roken samen met je vrienden

Author

Categories

Share

De populariteit van het waterpijp roken, ook wel shisha roken genoemd, is in de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Vooral tabakloos waterpijp roken lijkt een trend te zijn geworden. Mensen zijn zich namelijk steeds meer bewust van de gezondheidsrisico’s die roken met zich meebrengt en kiezen er daarom vaker voor om dit tabakloos te doen. Doordat shisha shops en lounges ook steeds meer tabakloze alternatieven aanbieden is dit ook een stuk toegankelijker geworden. In dit artikel zal kort worden omschreven wat een waterpijp precies is, hoe deze in elkaar zit en op welk moment je hem het beste in kan zetten!

Wat is een waterpijp precies?

Een waterpijp is een instrument dat gebruikt wordt om waterpijptabak of verschillende kruidenmengsels in te roken. Hier in Nederland wordt waterpijp roken meer als een activiteit voor de jeugd gezien, maar in veel oosterse landen is het onderdeel van de cultuur en wordt er juist veel door volwassenen gerookt. Er zijn verschillende plekken waar je waterpijp kan roken, zo zijn er bijvoorbeeld speciale shisha lounges waar je shisha kan bestellen. Je kan ook gemakkelijk alles zelf in huis halen en de waterpijp thuis gebruiken. 

De onderdelen van een waterpijp

Waterpijpen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De prijs van een waterpijp kan ook erg ver uiteen lopen vergeleken andere waterpijpen. De hoogte van de prijs wordt voornamelijk beïnvloed door de materialen waaruit de waterpijp bestaat. Een waterpijp bestaat uit veel verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een mondstuk, een slang en een vaas. Het is bijna altijd mogelijk om deze onderdelen los van elkaar uit te kiezen en zo je waterpijp samen te stellen naar jouw persoonlijke voorkeur. 

Trek de aandacht op een feestje

Dit samen kunnen stellen van je eigen waterpijp geeft je de mogelijkheid om indruk te maken op je vrienden die op bezoek zijn of op een feestje. Zo vind je bijvoorbeeld de mooiste en meest bijzondere waterpijp vazen bij Amy Deluxe. Kies hier een mooie bijpassende slang, bijpassend mondstuk en onderzetter bij en je hebt een waar kunstwerk op tafel staan waar je gegarandeerd de show mee zal stelen.

Author

Share