Een terrasverwarming laten inbouwen: dit is wat je moet weten

Author

Categories

Share

Het inbouwen van een terrasverwarming is iets wat je steeds vaker tegenkomt. Dit is ook niet heel gek, want het ziet er super gaaf uit. Doordat de terrasverwarmer is weggewerkt valt het toestel niet zo op, maar verwarmd het wel de ruimte. Toch moet je wel een paar dingen weten voor je een terrasverwarmer laat inbouwen, bijvoorbeeld welke soorten er zijn en welke voordelen hieraan verbonden zijn.

Elektrische terrasverwarming inbouwen

De meest voorkomende soort terrasverwarmer is het elektrische toestel. Hier zijn dan ook de meeste mogelijkheden voor als we kijken naar inbouw. Dit komt doordat veel merken voor het toestel een passend inbouwframe hebben ontwikkeld. Onder elektrische terrasverwarmers vallen korte golf toestellen en donkerstralers. Bij een korte golf toestel steekt de terrasverwarmer iets uit het frame, omdat de warmte zo goed verspreid kan blijven worden. Deze toestellen zijn niet gevoelig voor wind of koude lucht. Als je wilt gaan voor een strakke look kun je kiezen voor donkerstralers. Deze liggen vlak met het balkon en zijn verkrijgbaar in het zwart en wit.

Gas terrasverwarming inbouwen

Het is ook mogelijk om een gas terrasverwarming in te laten bouwen. In dit geval wordt het toestel aangesloten met een gasslang op een gaskraantje. Het inbouwframe van een gas terrasverwarming is voorzien van een rookkanaal. Dit kanaal wordt aangesloten op de dakdoorvoer, zodat de warme lucht en verbrandingsgassen afgevoerd kunnen worden. Vervolgens wordt verse lucht aangevoerd voor een goede verbranding.

Denk om de veiligheid

Terrasverwarmers wekken warmte op, wat betekent dat het toestel zelf ook heet wordt. Daarom is bij het inbouwen van het toestel een inbouwframe ontwikkeld, op die manier kan de veiligheid worden gegarandeerd. De frames zorgen er namelijk voor dat de verwarmde ruimte en het plafond niet te warm worden. Zorg dus voor voldoende ventilatie, volg de handleiding en ga niet zelf met een inbouwframe aan de slag. Tot slot kan het helpen om brandwerend materiaal boven het toestel aan te brengen.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het inbouwen van een terrasverwarmer. Het is met name geschikt om een kleine ruimte te verwarmen, zoals een overdekt terras. Laat het toestel inbouwen op de plek die je wilt verwarmen en je kunt 4 seizoenen lang buiten zitten. Ook is het toestel door inbouw niet meer zichtbaar en staan ze jou niet meer in de weg. Twijfel je of een terrasverwarming laten inbouwen iets voor jou is? Dan kun je altijd advies vragen van een specialist, zoals bijvoorbeeld mogelijk is bij Vanmelis.

Author

Share