Extra ruimte creëren in je woning

Author

Categories

Share

Nu de huizenprijzen de pan uit stijgen, kiezen steeds meer mensen voor het verbouwen van hun woning. Met een verbouwing kun je gewoon blijven wonen in je huis, maar creëer je toch extra ruimte. Met een paar kleine en soms wat grotere aanpassingen, kun je gewoon extra leefruimte realiseren. Weten hoe? Lees dan snel verder…

Een dakkapel laten plaatsen

Ben je op zoek naar meer ruimte op de eerste of tweede verdieping? Wil je een extra slaapkamer van je zolder maken of wil je dat kleine kamertje groter maken, zodat je daar je werkplek kunt realiseren? Dan is een dakkapel een uitstekend idee. Met een dakkapel heb je met een relatief kleine verbouwing, een volwaardige kamer erbij. Er zijn bedrijven die een dakkapel al in één dag plaatsen. Dat betekent dus dat je niet lang in de verbouwing hoeft te zitten.

Een aanbouw

Wil je beneden meer ruimte om de woonkamer uit te breiden, een nieuwe keuken te bouwen of een extra slaapkamer op de begane grond realiseren? Dan zou je een aanbouw kunnen overwegen. Een aanbouw betekent natuurlijk wel even wat meer verbouwingstijd en ook de kosten liggen vaak een stuk hoger. Maar wat je ervoor terugkrijgt is dan ook niet mis. Wanneer je jouw begroting vaststelt, denk dan ook na over de vloer, de muurbekleding en de plafondafwerking. Ook hiervoor zul je kosten moeten begroten en lang niet altijd zijn deze bij de kosten van de aannemer inbegrepen. 

De kelder gebruiken

Veel oudere huizen hebben een kelder onder de woning. Deze kelder wordt vaak niet als leefruimte gebruikt. Sommige gezinnen gebruiken het als opslag, maar in de meeste gevallen is de kelder echt te nat om daar leefruimte van te maken. Toch is het zonde om deze ruimte niet te gebruiken en daarmee ruimte elders in de woning te creëren. De kelder waterdicht maken is dan ook helemaal geen vreemd idee. Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je de keldermuren injecteren, de kelder afdichten door te stucen en de kelder dichten met bitumen. Wanneer de kelder waterdicht is en vochtvrij, kun je de ruimte verder inrichten. Wanneer er geen ramen zijn, zou je door middel van een luchtcirculatiesysteem kunnen zorgen voor frisse lucht in de ruimte. Door bijvoorbeeld in de waterdichte kelder stellingen en kasten te plaatsen waar je jouw voedselvoorraad plaatst, heb je meer ruimte in de keuken of woonkamer. Of misschien leent de kelder zich wel voor een heuse chillruimte?

Author

Share