Ga comfortabel en stylish de winter door met een wollen vloerkleed

Author

Categories

Share

Een wollen vloerkleed heeft voor veel mensen zo zijn charmes. Afhankelijk van de persoon kunnen dit verschillende redenen zijn. De een houdt van een wollen vloerkleed omdat ze zo lekker zacht zijn. Een ander vindt een wollen vloerkleed ontzettend stylish en makkelijk te combineren in zijn of haar interieur. De voordelen van een wollen vloerkleed zijn dus eindeloos. Dit komt door onder andere door het materiaal waar het van gemaakt is, iedereen is namelijk dol op wol! Een andere reden is de neutrale kleuren waarin een wollen vloerkleed vaak verkrijgbaar zijn. Hierdoor zijn ze erg goed te combineren met verschillende typen interieur! Maar hoe je nu eigenlijk echt een wollen vloerkleed zo combineert dat ook jij comfortabel en stylish de winter doorkomt, bespreken we verder in dit artikel.

Het combineren van kleedjes

Een origineel idee om je wollen vloerkleed te stylen, is door deze te combineren met andere wollen vloerkleden. Misschien heb je dit al wel eens voorbij zien komen op foto’s die te maken hebben met wooninspiratie. Het combineren van wollen vloerkleden kan erg aantrekkelijk zijn, omdat het stapelen wat nonchalants heeft terwijl het er toch goed uit ziet. Voordat je zomaar kleedjes gaat combineren, is het wel goed om een paar tips in je achterhoofd te houden. Zo moeten de wollen vloerkleden wel beschikken over ongeveer dezelfde kleuraccenten. 

Verschillende formaten van een wollen vloerkleed

Let daarnaast ook op de formaten en vormen van de kleedjes. Twee rechthoekige kleden bijvoorbeeld, kun je deels laten overlappen of zelfs haaks op elkaar neerleggen. Dit kun je doen door een wollen vloerkleed deels naast je bank te hebben en een andere ervoor. Je kunt er ook voor kiezen om een object op de overlap tussen de twee kleden te plaatsen, zoals bijvoorbeeld een bank of tafel om de overlap wat te verzachten. Ronde kleedjes en kleedjes in andere vormen kun je ook met elkaar combineren om zo een speels effect te creëren. 

Combineer je wollen vloerkleed met rustige kleuren

Rustige kleuren zoals wit en beige gaan erg goed samen met een wollen vloerkleed. Als je een bank hebt in een lichtere kleur, is dit een erg mooie combinatie. Een wollen vloerkleed op de vloer van je kamer, laat de neutrale kleuren van andere delen van je kamer overigens ook beter overkomen. Als je dus kleinere details in je kamer hebt in neutrale kleuren, komen deze ook erg mooi samen met een wollen vloerkleed. De combinatie van het wollen materiaal en de rustige kleuren zorgen zo voor een knus gevoel zodat jij warm en comfortabel kan genieten van je inrichting.

Author

Share