Help! Ik ga trouwen, wat nu?

Author

Categories

Share

Ben jij sinds kort verloofd? Gefeliciteerd! Vanaf nu is er een hoop te regelen: de bruidsjurk, trouwlocatie, gastenlijst, etc. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Schiet dan niet meteen in de stres maar probeer vooral te genieten van het proces. Het is namelijk hartstikke leuk om je eigen bruiloft voor te bereiden. Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je een handje.

Brainstormen

Denk allereerst goed na over hoe jij deze grote dag voor je ziet. Zitten jij en jouw partner hierin op 1 lijn? Wil je bijvoorbeeld een bruiloft met een klein gezelschap of een big wedding met alles erop en eraan? Heb het hier goed over zodat jullie beide een goed beeld hebben van de bruiloft.

Datum prikken

Vervolgens ga je een datum prikken. Willen jullie graag trouwen in een bepaald seizoen of maakt dat niks uit? Sommige dagen en seizoenen zijn duurder om te trouwen dan anderen. Zo is trouwen in de winter over het algemeen goedkoper dan in de zomer. Ook zijn de zaterdagen duurder dan een doordeweekse dag. Denk daarnaast ook goed na over hoeveel tijd jullie verwachten nodig te hebben voor de voorbereidingen.

Gastenlijst

Dan is het nu tijd om de gastenlijst te gaan opstellen. Maak beide een lijstje van mensen die jij echt graag op je bruiloft wilt hebben. Vergeet niet: hoe meer gasten, hoe duurder de bruiloft. Lijst compleet? Laat dan alvast aan je gasten weten op welke datum jullie gaan trouwen. De gasten kunnen deze dag dan vrijhouden. De echte trouwkaart/uitnodiging kan je dan later sturen.

Trouwjurk en ringen

Misschien wel de allerleukste voorbereiding: Het uitzoeken van de trouwjurk en de ringen. Voordat je naar de winkel gaat is het goed om alvast online te kijken naar wat je ongeveer wilt. Zo kan je voor de trouwjurk een kijkje nemen op Pinterest. Neem voor het uitkiezen van de ringen een kijkje op Sieraden Groningen. Hier vind je trouwringen van verschillende merken zoals Aller Spanninga.

Author

Share