Het onderhoud van een laminaatvloer is kinderspel

Author

Categories

Share

Heb jij recent een nieuwe laminaatvloer aangeschaft voor jouw woning? Dan begrijpen wij als geen ander dat je jarenlang plezier wilt hebben van deze vloer. Gemiddeld gaat een laminaatvloer zo’n 15 jaar mee. Toch is het mogelijk om de levensduur te verlengen door goed onderhoud te verrichten. Veel mensen denken tegenwoordig nog onterecht dat laminaat geen onderhoud nodig heeft. Hier zit een kern van waarheid in aangezien deze vloer onderhoudsvriendelijk is. Maar wat voor onderhoud heeft een laminaatvloer nou precies nodig? Lees snel verder en krijg handige tips waarmee jij gemakkelijk de levensduur kan verlengen!

1. Droog onderhoud laat stof en vuil verdwijnen

Het is inmiddels algemeen bekend dat laminaatvloeren niet 100% waterbestendig is. Hierdoor is het meerdere keren per week dweilen uit den boze. Toch is het mogelijk om met droog onderhoud de vloer stralend te houden. Dit doe je door meerdere keren per week al het stof en vuil te verwijderen met een bezem, statische doek of stofzuiger. Wanneer je de stofzuiger gebruikt, dan is het belangrijk om hiervoor de zachte borsteltjes te gebruiken. Hiermee voorkom je dat zand of ander vuil over jouw brede laminaatvloer kan schuren wat uiteindelijk lijdt tot krassen.

2. Laat jouw vloer stralen met nat onderhoud

Wanneer al het stof en vuil is verwijderd met de stofzuiger, dan is het tijd om te beginnen met het nat onderhoud van jouw laminaatvloer. Wij adviseren om dit maximaal twee keer per week te doen zodat jouw vloer constant blijft stralen. Bij het nat onderhoud is het de bedoeling dat je een reinigingsmiddel gebruikt speciaal voor laminaatvloeren. Gebruik absoluut geen ammoniak, chloor of schuurmiddelen aangezien dit kan zorgen voor doffe plekken. Bij het gebruik van reinigingsmiddel voor laminaatvloeren is het belangrijk om te onthouden dat je de dweil altijd goed moet uitwringen. Te nat dweilen kan er namelijk voor zorgen dat er water in de vloer komt, waardoor het krom kan trekken. Wil je dit risico überhaupt niet lopen? Kies dan vooral voor waterbestendig laminaat.

3. Vlekken op het laminaat wegpoetsen

Heb jij een vlek op jouw schitterende laminaatvloer gezien? Dan is dit nog geen reden tot paniek aangezien dit gemakkelijk op te lossen is. Zodra je een vlek ziet is het noodzakelijk om allereerst de schade te verwijderen met lauwwarm water een schone doek. Wanneer dit niet lukt, dan kan je eventueel afwasmiddel gebruiken. Heb je te maken met een bijtende vlek door chemische middelen? Kies er dan juist voor om spiritus of wasbenzine te gebruiken tijdens het poetsen. Hiermee zal je zien dat de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Door een speciaal onderhoud set in huis te halen zorg je er tevens voor dat je op ieder moment van de dag jouw laminaatvloer kunt repareren. Op die manier garandeer je een lange levensduur!

Author

Share