Hoe verbeter je slaapritme?

Author

Categories

Share

Je zou kunnen zeggen dat je jouw slaapritme verbeter je door de zelfde tijd naar bed te gaan en het zelfde tijd wakker te worden maar soms wil je even door slapen bijvoorbeeld in de weekend of wil je soms laat naar bed omdat je leuke avond met je vrienden of familie hebt.

Hoe verbeter je nou echt je slaapritme?

Hieronder lees je wat je moet doen om je slaapritme te verbeteren.

Tip 1.

Hoe donker je slaapkamer is hoe beter je slaapt je weet wel dat je soms 8 slaapt en nog steeds moe wakker soms je slaapt alleen maar 5-6 uurtjes je wordt energiek wakker hoe komt dat eigenlijk? Dat komt omdat licht inval in je slaapkamer je nacht rust verstoort. Om invallend licht in je slaapkamer tegen te gaan is het belangrijk dat je je slaapkamer verduisterend maakt met raamdecoratie hierbij kan je denken aan blackout 100%  verduisterend rolgordijnen of rolgordijnen met black-out. Ben je niet zo fan van rolgordijnen dan kan je kiezen voor verduisterende gordijnen je moet wel op opletten dat gordijnen 100% verduisterend zijn.

Tip 2.

Je slaapt het beste in een frisse slaapkamer. Dat betekent dat het niet alleen hygiënisch is , maar ook nog eens een aangename temperatuur heeft. We slapen het beste in slaapkamers tussen 15 en 18 graden. Dus zet je ramen open! Hang gordijnen vooraan zodat je sneller in slaap valt in een donkere slaapkamer.

Tip 3.

Actieve mensen slapen beter. Ga de natuur in door te fietsen, zwemmen, wandelen of joggen. Maar let op dit moet minimaal  twee uur voor het slapengaan te doen, niet slechts  één uur of minder  voor het slapengaan.

Tip 4.

Drankjes zijn oké en ontspannend, maar drink niet te veel, vooral niet voor het slapengaan. Je valt sneller in slaap, maar je slaapt eerst licht en later in de nacht dieper. Resultaat: je wordt moe wakker.

Tip 5.

Wees voorzichtig met wat je eet.  Eet je laatste grote maaltijd minstens 3 uur voor het slapengaan

Tip 6.

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Dit geldt ook voor slapen! Het gaat er dus niet om hoeveel uur je slaapt, maar hoe je die tijd doorbrengt. Focus je dus niet op de kloktijd. Dit zal alleen maar angst in je hoofd creëren.

Author

Share