Houd beweging leuk

Author

Categories

Share

Bewegen is voor heel veel mensen een activiteit die centraal staat. Voor veel mensen betekent bewegen erg veel. Het is niet voor niets nagenoeg essentieel voor de overleving van een mens. Bewegen komt een veel verschillende vormen en maten. Dat betekent dan natuurlijk ook dat er vast wel een of andere vorm van beweging is die past bij wat jij leuk vindt. Je kunt natuurlijk ook niet alle sporten leuk vinden. Misschien houd je zelf niet zo van de mogelijkheid dat je tijdens het sporten wat schrammen en pijntjes op weet te lopen en beweeg jij liever op een manier die op geen enkele manier schadelijk kan zijn. Veel sporten zijn dit wel. Voetbal bijvoorbeeld is een erg leuke sport waar talloze kinderen en volwassenen fanatiek over zijn. Maar het is tegelijkertijd ook een sport waar je al vrij snel een blauwe plek weet op te lopen, of waar je makkelijk na een wedstrijd of training thuiskomt met een schaafwond of iets dergelijks.

Vormen van beweging, wat is iets voor jou?

Bewegen kan in alle vormen en maten. De twee voornaamste manieren van bewegen zijn de ‘sport’ manieren. Wat de ‘sport’ manieren zijn is vrij simpel. Je hebt beweging in de vorm van een sport. Dat is waar je een sport beoefend zoals voetbal, rugby, volleybal of hockey of iets in dergelijke richting. En dan heb je vervolgens ook nog beweging in de vorm van ‘tran’sport. Hierbij moet je juist iets meer denken aan het bewegen om op een plek te komen. Er zijn veel verschillende manieren om van punt A naar punt B te gaan. Zo kun je wandelen om je destinatie te bereiken, of kun je de fiets pakken. Technisch gezien is wandelen en fietsen ook allebei een sport. Je beweegt immers je lichaam, je verbrandt ook nog eens calorieën. Maar toch vind ik wel dat er een klein onderscheid is tussen de twee vormen van beweging. Ook kun je natuurlijk nog naar de sportschool. Hier beoefen je geen echte sport zoals voetbal of tennis dat is, omdat je meestal geen spelletje speelt, maar sport je wel.

Voetbal!

Voetbal is een van de beste en gezonde vormen van sport in de wereld. En het is ook geweldig leuk. Hoe leer je het spel nou spelen? Het enige wat je echt nodig hebt is een voetbal. Als je een voetbal hebt kun je met een bal spelen. Maar om de sport te beoefenen heb je een verplaatsbaar voetbaldoel, met of zonder doelnetten.

Author

Share