Houd hier rekening mee als je je huis gaat verven

Author

Categories

Share

Stel, je wilt je huis gaan verven omdat je bijvoorbeeld toe bent aan een nieuwe kleur of omdat je muren behoorlijk vies zijn geworden. Dan wil je natuurlijk dat alles tijdens het verven zo goed en soepel mogelijk verloopt. Hierbij is een goede voorbereiding van cruciaal belang. Het is bijvoorbeeld belangrijk van te voren te weten dat je tijdens het verven overal bij kunt en dat bepaalde hoge delen niet achterblijven. Hieronder lees je meer over enkele punten waar je rekening mee zou moeten houden als je je huis gaat verven.

Een rolsteiger

Iets dat erg handig kan zijn als je je huis gaat verven is een rolsteiger. Met name als je je huis van de buitenkant gaat verven kan dit handig zijn, maar in bepaalde situaties is het zelfs voor binnen een goed idee. Op een rolsteiger kun je staan en heb je ook nog eens genoeg ruimte, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ladder. Het is mogelijk met meerdere mensen om één steiger te staan en ook verfpotten met je mee te nemen.

Geen wind en stof

Wanneer je gaat verven wil je niet dat er op het natte verf stof of andere viezigheid komt. Zorg daarom als je binnen gaat verven voor een ruimte waar niet veel stof is. De kamer even schoonmaken kan hierbij helpen. Indien je je huis van buiten gaat verven is het slim om een dag uit te kiezen dat het een beetje windstil is. De wind kan immers makkelijk zorgen voor vervelende situaties waarbij er viezigheid tegen het natte verf waait.

Mis geen materialen

Verf en kwasten zijn uiteraard onmisbaar bij het verven, maar het kan daarnaast handig zijn ook te zorgen dat je geen andere materialen mist. Soms moet je bijvoorbeeld bepaalde gedeeltes afplakken. Zorg dat het plakband om dit te doen dan niet ontbreekt. Zorg er ook voor dat, als de vloer niet vies mag worden, je bijvoorbeeld oude kranten of papieren hebt om op de vloer neer te leggen. Ook schuurpapier kan vaak erg goed uitkomen bij het verven. Voor de grote oppervlaktes is een roller handig om bij je te hebben. Controleer voordat je begint of je niets tekort komt.

Author

Share