Huisdieren en een laminaatvloer

Author

Categories

Share

In Nederland leven ongeveer 27 miljoen huisdieren in 3,8 miljoen huishoudens. Dit klinkt misschien ontzettend veel. Toch heeft slechts 48% van de Nederlandse bevolking een huisdier. Huisdierenbezitters zijn dus in ons land flink in de minderheid. Het is dan ook niet zo gek dat er bij de vloerenzaken niet of nauwelijks rekening wordt gehouden met huisdieren. Hierdoor zitten veel huisdierenbezitters nog steeds met de vraag of een laminaatvloer geschikt is voor hun woonsituatie. Om eindelijk eens met duidelijkheid te komen nemen wij dit onderwerp onder de loep. Nieuwgierig geworden naar onze bevindingen? Lees dan snel hieronder verder.

Regelmatig reinigen

Wanneer je een hond, kat of konijn hebt dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het schoonmaken in huis is. Jouw huisdier verliest op een dag heel veel haren, waardoor er soms geen einde lijkt te komen aan het stofzuigen. Doordat huisdierenbezitters over het algemeen vaker schoonmaken is een laminaatvloer in huis geen enkel probleem. In jouw schoonmaakroutine moet dan slechts de vloer worden meegenomen. Dit kan eenvoudig met een stofzuiger en dweil om al het zand en vuil te verwijderen. Hoe langer er namelijk viezigheid op jouw Meister laminaat blijft liggen des te meer kans er ontstaat op beschadigingen. Er ontstaan kleine krasjes die op het eerste gezicht nauwelijks opvallen. Toch veranderen deze krasjes op den duur in lelijke, doffe plekken. Jouw laminaatvloer zal hierdoor zijn oorspronkelijk uitstraling en glans gaan verliezen. Dit is ontzettend zonde! Om dit te voorkomen is het dus te adviseren om regelmatig jouw vloer te reinigen.

Matten in huis

Het is algemeen bekend dat honden en katten veel buiten komen. Zodra jouw huisdier weer naar binnen loopt, dan komt er vanzelfsprekend veel zand en vuil in huis terecht. Dit zorgt ervoor dat je weer de vloer moet gaan stofzuigen. Iets waar je niet meer aan ontkomt. Om het jezelf iets gemakkelijker te maken is het mogelijk om matten rondom en in huis te plaatsen. Een goed voorbeeld hiervan zijn kokosmatten buiten de deur. Deze matten verwijderen namelijk al het vuil onder schoenzolen. Natuurlijk vegen honden en katten hun poten niet af. Daarom is het te adviseren om een zachtere mat in huis te plaatsen. Elke keer als de pootjes van jouw huisdier de mat raken, dan blijft er veel zand en vuil achter. Daarnaast is het te adviseren om een speciale mat onder drinkbank te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de waterdruppels lelijke vlekken maken. Op al deze manieren voorkom je eenvoudig beschadigingen aan jouw Ambiant laminaat! Kortom een laminaatvloer kan prima in een huishouden met huisdieren.

Author

Share