Is de Ford Mustang Mach-E een echte Mustang? 

Author

Categories

Share

De autowereld stond op zijn kop toen Ford in september 2020 zijn allereerste elektrische auto aankondigde: de Ford Mustang Mach-E. Direct werden de tongen losgemaakt over de controversiële naam. De sportieve auto lijkt niet op de klassieke Mustang dus kon het geen vervanging zijn. Natuurlijk is de Ford Mustang Mach-E geen vervanging van de klassieker. Het is volgens Ford een nieuwe versie van hun meest populaire autoBeiden zijn namelijk een sportieve auto die mannen graag zien. Maar is de elektrische Ford Mustang Mach-E wel een echte Mustang? In deze blog gaan wij dat voor je uitzoeken. 

Uitstraling 

De meest sportieve elektrische auto van 2021 is zonder twijfel de Ford Mustang Mach-EDit moet ook wel aangezien deze auto de naam draagt van de klassieke Amerikaanse auto. Hierdoor zijn de verwachtingen enorm hoog. Wij moeten bekennen dat deze verwachtingen niet tegenvallen. De invloeden van de authentieke Mustang zijn namelijk goed terug te zien. Het meest kenmerkend hiervan zijn de achterlichten. Ford heeft een goede balans weten te vinden tussen de typische Mustang uitstraling en nieuwe toevoegingen. Dit samen geeft de Ford Mustang Mach-E een sportief uiterlijk die zelfs de zakelijke leaserijder aanspreekt.  

Acceleratie 

Elektrische auto’s blinken uit in acceleratie. Niet voor niets domineert Tesla al jaren de lijst van snelste elektrische auto’s. Dit komt doordat de elektromotor ervoor zorgt dat het volledige koppel en vermogen direct beschikbaar zijn. Ford gaat met de komst van de Ford Mustang Mach-E de strijd aan met Tesla. Het snelste model van Ford kan in minder dan 5 seconden accelereren naar 100 kilometer per uur. Hiermee gaat de auto ook in strijd met menig sportwagen met een brandstofmotor.  

Actieradius 

Tesla kan zeker niet tippen aan de actieradius van de Ford Mustang Mach-E. Het instapmodel van deze sportieve auto gaat al tot 450 kilometer. Voor de meeste zakelijke leaserijders is dit ruim voldoende. Toch komt Ford met nog twee uitvoeringen die een extra bereik hebben. Hierdoor wordt het mogelijk om zelfs 600 kilometer af te leggen. Dit is ontzettend veel! Het nieuwste Tesla Model Y heeft slechts een actieradius van 505 kilometer. Aanzienlijk een stuk minder. De Ford Mustang Mach-E kost €58.075, terwijl het Tesla Model Y zo’n €64.000 kost.

Author

Share