Je speedboot verzekeren? Dit moet je weten!

Author

Categories

Share

Een speedboot is de favoriete boot van heel wat mensen. Op het ogenblik dat men ervoor kiest om een bepaalde boot te kopen is dit dan ook doorgaans de eerste optie waarvoor wordt gekozen. Het kopen van een speedboot zorgt er in de praktijk dan ook voor dat je beschikt over de mogelijkheid om zowel snel als traag te varen. Al spreekt het voor zich dat de echte liefhebber graag even het maximale uit het vermogen van zijn of haar speedboot zal willen halen. Ben jij ook van plan om een dergelijke boot aan te schaffen en zou je graag meer te weten willen komen over je speedboot verzekeren? Raadpleeg dan zeker even de inhoud van deze pagina!

Je speedboot verzekeren, verplicht of niet?

Er zijn in Nederland eigenlijk slechts een aantal verzekeringen die je wettelijk verplicht moet afsluiten. Eén van deze verzekeringen is natuurlijk de WA-verzekering voor gemotoriseerde voertuigen. Voor dit type van verzekering geldt dat ze wettelijk verplicht moet worden afgesloten omdat op die manier de deelnemers aan het verkeer kunnen worden beschermd. In eerste instantie lijkt het er dan ook naar uit te zien dat bijvoorbeeld een speedboot verzekeren ook wettelijk is verplicht. Dat is echter in de praktijk op moment van schrijven niet het geval.

In Nederland is er dus geen sprake van het verplicht moeten afsluiten van een bootverzekering. Dit betekent echter niet dat deze verplichting in andere landen ook niet bestaat. Verschillende landen gelegen rond de Middellandse Zee die ook nog eens zeer populaire vakantielanden zijn staan er namelijk om bekend wel een verplichting te hebben ingevoerd. Je speedboot verzekeren is dan ook zeer belangrijk wanneer je op vakantie gaat naar één van deze verschillende landen.

Ook in Nederland soms belangrijk

Je speedboot verzekeren mag in Nederland dan niet wettelijk verplicht zijn, dat betekent niet dat er in bepaalde situaties wel degelijk wordt gevraagd om een verzekeringsbewijs voor te kunnen leggen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je wenst deel te nemen met je speedboot aan wedstrijden. Daarnaast is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er een verzekering kan zijn vereist op het moment dat je bijvoorbeeld door bepaalde wateren wenst te varen of wenst aan te meren in bepaalde havens. Ondanks het feit dat je speedboot verzekeren dus in Nederland niet wettelijk verplicht is, is er dus wel degelijk soms een bepaalde verplichting om rekening mee te houden.

Hoe kan je jouw speedboot verzekeren?

Finaal is het nog belangrijk om te weten op welke manier jouw speedboot verzekeren nu precies mogelijk is. De ene speedbootverzekering is namelijk de andere niet, integendeel. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld voor het afsluiten van een standaard WA-verzekering de moeite waard zijn. Met deze verzekering ben je echter enkel en alleen verzekert voor de schade die jij aanbrengt ten opzichte van derden. Veel mensen vinden dit dan ook niet meteen een interessante keuze. Gelukkig kan je ook meer uitgebreide verzekeringen afsluiten. Let wel, des te uitgebreider je jouw speedboot gaat verzekeren, des te hoger uiteraard ook de kosten zullen komen te liggen. Hier moet je dan ook in de praktijk absoluut zeker rekening mee houden.

Author

Share