Klassieke scopex boilies blijven maar vangen

Author

Categories

Share

Voordat een karper visser gereed aan de waterkant zit is er meestal al heel wat tijd voor de voorbereiding aan vooraf gegaan. De onderlijnen moeten worden geknoopt, de hengels moeten worden voorbereid, het voer moeten worden klaargemaakt en alles moet in en uit worden geladen voordat de stek überhaupt kan worden opgebouwd. Uiteraard moeten de hengels worden voorzien van goed aas. Als je 30 karpers vissers vraagt wat het beste voer is voor het karpervissen, zul je vast en zeker allemaal verschillende antwoorden op je vraag krijgen. Dit komt doordat elke karper visser om ander water vist en de resultaten qua voer per water gewoon erg kunnen afwisselen.

De bekendste boilies

Toch zijn er een aantal soorten voer die al sinds de jaren 90 bekend zijn binnen de hengelsport en hierdoor al jaren zijn getest door vele vissers. De bekendste en oudste boilies binnen Europa zijn absoluut scopex boilies. Als je nou in Polen, Duitsland, Portugal, Nederland, België of Spanje over deze boilies begint, ze zullen er allemaal ervaring mee hebben. Scopex boilies worden het algemeen in een gele kleur verkocht. Ook zijn er inmiddels veel combinatie boilies met scopex gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn Scopex Liver, Scopex Squid, Scopex Fish Boilies. Voornamelijk worden scopex boilies gecombineerd afgedraaid met vismeel gerelateerde producten.

Verschil in kwaliteit

Toch zit er wel verschil in de kwaliteit van alle scopex boilies die op de merkt zijn. Als je op google zoekt op scopex boilies, zul je ongetwijfeld wel honderd verschillende varianten vinden. Het grootste verschil tussen al deze scopex boilies zijn de grondstoffen die worden gebruikt en de kwaliteit en dosering van de scopex flavour die wordt bijgevoegd. Door middel van de grondstoffen worden de voedingswaarden en de hardheid en structuur van de boilies bepaald. Je ziet dat goedkope boilies doorgaans een kortere waterstabiliteit hebben en vooral zachter zijn. Dit komt doordat een hoge dosering vocht in de boilies achterblijft, wat ze goedkoper maakt.

Een begrip binnen het karpervissen

De scopex boilies zijn een begrip binnen de hengelsport geworden, toch zullen veel vissers niet weten wat het nou precies is. Scopex is een boter vanille aroma. Wat als zoiets simpels begon, is inmiddels een begrip in de hengelsport geworden die zijn naam door de loop van de jaren zeker heeft bewezen. Deze heerlijk zoete boilies vangen namelijk super goed!

Author

Share