Laptop zelf samenstellen

Author

Categories

Share

Voor de meeste mensen zal het prima zijn om hun laptop gewoon bij een laptop winkel te kopen, maar voor de echte tech nerds en de mensen die echt wat speciale dingen moeten doen met hun computer, dan wil de normale winkel nog wel eens te kort schieten. Daarvoor kan het handig zijn om een laptop op maat te laten samenstellen. Daarbij kies je dus zelf welke onderdelen je allemaal in je computer wil en vervolgens zal iemand van de winkel deze onderdelen bij elkaar voegen tot één werkende laptop.

Flexibel

Dit geeft dus een hele grote flexibiliteit wat het betreft de onderdelen die je wil kiezen. Je bent namelijk op geen enkele manier gebonden aan de onderdelen die de fabrikanten in hun laptops hebben gestopt, waardoor je dus volledige vrijheid hebt in wat je wil kiezen. Een fabrikant zal zijn laptop zo ontwerpen dat hij voor een bepaalde doelgroep het beste is. Hoewel dit een redelijk gespeicaliseerde groep kan zijn, blijft dit een groep en is dit nooit een enkel individu. Daardoor is het als je echt een volledig ge individu aliseerde laptop wil, vaak handiger als je dan dus koopt bij een bedrijf dat het voor je samen stelt.

Duurder

Wel is het natuurlijk iets duurder. Het vereist hand werk van iemand bij het bedrijf waar je koopt en dat heb je veel minder bij een laptop van een normale fabrikant. Die heeft immers gewoon een ontwerp dat ze maken in hun fabriek en ze dus ook op grote schaal kunnen produceren zonder al te veel problemen. Als je steeds voor een enkel iemand moet kijken wat voor onderelden hij nodig heeft en hoe je die precies moet samenstellen dan heb je een systeem dat je niet op grote schaal uit kan voeren, wat een niet winst gevende zaak is.

Kijk of het het waard is

Hoewel het zeer begrijpelijk is dat het extra geld kost, aangezien er nou eenmaal meer werk bij komt kijken en dus hogere productie kosten, is het wel maar de vraag of het het echt waard is voor je om een laptop samen te laten stellen. Hoewel er zeker mensen zijn waarvoor het een goede optie is om de laptop samen te laten stellen, zijn er ook meer dan genoeg mensen voor wie een normale laptop van de winkel gewoon goed genoeg zal zijn en die daar meer dan genoeg aan zullen hebben.

Author

Share