Lees hier de beste duurzame, onderhoudsvriendelijke vloeren

Author

Categories

Share

De vloer stofzuigen, de vloer dweilen, de vloer impregneren. Een vloer heeft veel aandacht nodig, ook niet zo gek natuurlijk om dat het een ‘platform’ is waar wij elke dag op lopen. Met sokken of schoenen aan, de vloer wordt alsnog vies en na een tijdje gaat de vloer zelfs slijten. Wat dacht je van kleverige drankjes die per ongeluk op de grond vallen? Dat moeten we niet hebben! Daarom kun je hier lezen welke vloeren voor jou onderhoudsgeschikt zijn.

De PVC-vloer; de vloer die over alle eigenschappen beschikt!

Een PVC-vloer is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Het is bijna niet te onderscheiden van een houtenvloer of een tegelvloer en kan geplaatst worden in de badkamer, keuken en natuurlijk de woonkamer. De PVC-vloeren zijn waterbestendig en nemen geen vocht op. Ze zijn makkelijk schoon te maken en het kost weinig tijd om ze te onderhouden. Bovendien is PVC zeer duurzaam en heeft het een hoge slijtvastheid. Kortom, een PVC-vloer heeft een erg goeie kwaliteit/prijsverhouding en is uitermate geschikt voor makkelijk onderhoud.

Haal de natuur in huis met een houtenvloer

Een pure houtenvloer staat garant voor kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid. Een houten vloer is stijlvol en past bij iedere woonstijl. Als je nou een modern, industrieel of landelijke woonstijl hebt, een houtenvloer geeft jouw woning extra sfeer. Regelmatig stofzuigen en een beetje dweilen is genoeg voor dit natuurproduct. Een kan tientallen jaren meegaan en heeft eens in zoveel tijd een goeie onderhoudsbeurt nodig, maar meer dan dat niet.

Bamboe staat voor ecologische en duurzaamheid

Een mooi alternatief voor een houtenvloer is bamboe. En nee niet de bamboe die de mooie pandaberen opeten, nee bamboe dat speciaal in inheemse plantages wordt verbouwd. Bamboe is een grassoort dat zeer stevig, duurzaam en mooi is. Bamboe groeit als kool en is daarom vrijwel onuitputtelijk. De natuur wordt in balans gehouden, vergeleken met het kappen van hout. Verder zet de bamboe vloer niet uit als er water overheen komt. Kortom, als jij een volledig ecologische en duurzame vloer wilt is bamboe de vloer voor jou.

Author

Share