Lees hier welke havensteden je moet bezoeken!

Author

Categories

Share

Geniet je ook zo van prachtige havens? Het eindeloos slenteren langs het rustgevende water, de prachtige jachten die aanmeren, de restaurantjes met het lekkerste eten en natuurlijk de winkeltjes die in de knusse straatjes te vinden zijn. Jachthavens zijn ontzettend populair bij veel mensen. Niet alleen omdat er erg veel te doen is, maar ook omdat je er gewoon heerlijk tot rust komt. Wij hebben om deze reden een aantal prachtige havensteden voor je op een rijtje gezet die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken.

Harlingen

Helemaal in het noorden van Nederland, in de provincie Friesland ligt de havenstad Harlingen. Deze havenstad staat bekend om haar rijke historie en authentieke haven. De perfecte stad om heerlijk een rondwandeling te maken. Deze zeehavenstad ligt aan de Waddenzee waar ook de boot vertrekt naar Terschelling. Super leuk als je een Nederlandse stedentrip wilt combineren met een bezoek aan een eiland. Bezoek de meest mooie pakhuizen, bewonder de architectonisch hoogstaande gebouwen die de stad te bieden heeft en proef de heerlijkste visgerechten in restaurants bij de jachthaven van de stad.

Rotterdam

Rotterdam is de grootste havenstad van Nederland. Vanaf de 19e eeuw is de grote stad uitgegroeid tot een van de belangrijkste havens van ons land. Hierdoor heeft deze stad een rijke geschiedenis waardoor er hele mooie bezienswaardigheden te zien zijn. Natuurlijk de grote welbekende Erasmusbrug die als symbool staat voor de staat. Of wandel naar de Euromast waar je op 185 meter hoogte een prachtige view hebt over de maas en de stad. Of huur een bootje en vaar langs de mooiste gebouwen die langs de Nieuwe Maas gebouwd zijn. Liever een motorjacht kopen? Kijk dan voor een jachtmakelaar in de buurt die ongetwijfeld de geschikte boot voor jou beschikbaar heeft!

Volendam

Hollandser kan je het bijna niet meer krijgen. Volendam is wereldwijd een van de meest bekende havenstadjes van Nederland waar je ontzettend veel leuke dingen kunt beleven. Loop bijvoorbeeld de dijk op en haal een heerlijk visje bij de viskraam. Het dorp staat bekend om de lekkerste visgerechten die je smaakpupillen laten dansen. Of ga op de foto in een traditioneel Volendam’ s kledendracht.

Author

Share