Manieren om je huis beter te beveiligen

Author

Categories

Share

Helaas kan het zo zijn dat er ingebroken wordt in je huis, wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent of wanneer je aan het slapen bent. Niemand wil dit meemaken en daarom zijn steeds meer mensen voorzichtiger. De ene persoon heeft het al meegemaakt en wilt daardoor zijn of haar huis extra goed beveiligen. Of wellicht ben je net verhuisd en woon je in een wat luxere omgeving. Ook dan wil je je huis goed beschermen tegen inbraak, omdat er een grote kans op inbraak is op de wat luxere omgevingen. In deze blog worden er wat tips gegeven over hoe je je huis goed kan beveiligen.

Struiken

Je zou het misschien niet raden maar struiken kunnen ervoor zorgen dat inbrekers minder snel bij jouw huis zullen inbreken. Denk hierbij dan wel aan planten zoals doornstruiken. Deze struiken kan je bijvoorbeeld onder het raam plaatsen om een poging tot het huis te ontmoedigen. Wel is het belangrijk dat de planten goed bijgehouden worden, want hoe verlaten een huis eruit ziet, hoe meer kans er is dat er vreemde je huis binnen zou willen komen. Wanneer je struiken onder een raam plaatst is het moeilijker voor een inbreker om binnen te komen. Ook kan je lampen tussen deze struiken plaatsen, zodat er meer verlichting is en dus kan een inbreker beter gezien worden. Dat zorgt ervoor dat een inbreker minder snel zal inbreken.

Pakketjes

Online winkelen is erg prettig en wordt dan ook steeds vaker gedaan. Wel is het helaas zo dat leveringen aan de deur een grote verleiding zijn voor dieven. Al snel komt het voor dat bezorgers het pakketje voor een deur neerzetten en vervolgens weglopen. Het is dan niet meer de verantwoordelijkheid voor de bezorger en de bezorger denkt zo ook dat hij nu zijn werk heeft gedaan. Vaak lopen er mensen langs en nu kan het wel eens voorkomen dat iemand zo’n pakketje meeneemt.

 

Voordat je iets besteld kan je ervoor zorgen dat je je pakketje extra goed beveiligd. Je kan  namelijk aangeven dat je wilt dat er een handtekening wordt gezet bij de bezorging, zodat je zeker weet dat het pakketje veilig is aangekomen en niet zomaar is neergezet. Ook kan je ervoor kiezen om je pakketje bij je buren te laten leveren als je zelf niet thuis bent. Als je dit niet prettig vindt dan kan je er ook voor kiezen om je pakketje bij een pick up point te laten bezorgen. Je krijgt dan ook een mailtje of sms als je pakketje is bezorgd. Zo hoef je niet thuis te blijven voor je pakketje en weet je zeker wanneer je pakketje veilig is bezorgd.

Waardevolle spullen uit het zicht

Een voorbijganger kan in principe nog wel eens naar binnen kijken. Dit heeft dan geen speciale reden, maar het gebeurt wel. Ook gebeurt het nog vaak dat er wel mensen expres naar binnen kijken om te zien of dat je waardevolle spullen in je huis hebt staan om te stelen. Daarom is het verstandig om je interieur zo in te richten dat het minder zichtbaar is vanaf een deur of een raam. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een hek rond je huis en tuin neer te zetten, zodat alleen de mensen die echt bij je voordeur moeten zijn de mogelijkheid hebben om naar binnen te kijken.

 

Wanneer je op zoek bent naar serieuze beveiliging van een bepaald object of persoon, kun je altijd contact opnemen met Secret Security Service.

Author

Share