Met deze tips geniet je ook in de winter van je tuin! 

Author

Categories

Share

De zomer is al een tijd voorbij en we zijn bijna op het punt beland dat de herfst langzaam plaats maakt voor de winter. Dat betekent dus korte nachten en lage temperaturen. Voor veel mensen betekent dat het einde van het genieten van de tuin, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om optimaal te genieten van je tuin, ook in de winter. Hoe? Dat vertellen we je in deze blog. Lees snel verder. 

Creëer rust 

Om te beginnen is het natuurlijk wel zo fijn om de nodige rust te creëren in je tuin. Dit doe je niet door alleen een lijn te trekken in je tuinmeubels, maar ook door bijvoorbeeld een geluidsscherm tuin te plaatsen. Dit is vooral fijn wanneer je last hebt door een drukke weg, een kinderdagverblijf, een industrieterrein of elke andere bron van geluid. Het genieten in je tuin, of het nou zomer of winter is, start door rust te creëren. 

Overkapping

In de herfst heb je vaak last van regen terwijl het in de winter weer net iets te koud is. Gelukkig is dit probleem heel eenvoudig op te lossen door een overkapping te plaatsen. Dankzij de overkapping blijf je droog tijdens de regen, maar heb je toch het gevoel om buiten te leven. Het is natuurlijk in de winter wel koud, maar met een vuurkorf of open haard los je dit probleem al snel op. 

Extra woonruimte?

Heb je een wat groter budget over voor je tuin en wil je echt genieten van je tuin, zonder het gevoel te hebben dat je binnen zit? Dan is een veranda de beste optie! Het voordeel van een veranda is het feit dat je deze helemaal naar wens kunt inrichten. Met of zonder zonwering, open of juist dicht, een schuifpui of speciaal glas? Het is allemaal mogelijk, mits je er genoeg budget voor hebt. Het is een dure verandering, maar wel een waarmee je het hele jaar door kunt genieten van je tuin. 

Winterplanten

Om in de koude wintermaanden te genieten van je tuin en een echt winter-sfeertje te creëren is het belangrijk om te zorgen voor de juiste beplanting. Niet elke plant is namelijk geschikt voor deze periode of zal dan in de bloei staan. Voeg daarom winterharde hagen en planten toe. Coniferen doen het altijd goed en geven in de winter een mooie, groene kleur. Combineer dit met een maagdenpalm of stekelnootje en je merkt per direct dat je tuin prachtig opfleurt

Author

Share