Met deze tips maak je iedere kamer stijlvoller!

Author

Categories

Share

Sommige mensen vinden het erg makkelijk om een ruimte op een geweldige manier in te richten, terwijl anderen hier ontzettend veel moeite mee hebben. Er zijn natuurlijk ook gene keiharde regels die altijd op iedere situatie gelden. De inrichting van je woning blijft namelijk altijd je eigen smaak, maar er zijn wel een aantal tips die altijd werken. Welke dat zijn? Dat lees je in deze blog!

Kleine accessoires

Grote veranderingen zitten hem meestal in de kleine aanpassingen. Die ene kleine blauwe kussen die bijvoorbeeld volledig aanslaat op de blauwe muur. Het is een kleine aanpassing, maar het maakt je huis al heel snel een stuk stijlvoller. Weet jij nog niet zo goed welke aanpassing voor jou effect heeft? Nou, wij wel. Ga een mooie bos rozen kopen, zet deze in de mooiste hoek van je kamer en combineer deze met andere bloemen. Lees van te voren wel even hoe je deze moet verzorgen, want je wilt natuurlijk niet iedere week een nieuwe bos kopen.

Bepaal je woonstijl

Hoe wil je dat de kamer aanvoelt? Ben je aangetrokken tot bepaalde kleuren of patronen? Een manier om je te helpen je stijl te bepalen is door te denken aan woorden die bepalen hoe een ruimte wilt laten voelen. Denk hierbij aan traditioneel, elegant, formeel, speels, humoristisch of modern. Vind je dit moeilijk? Maak dan een moodboard. Verzamel hierbij al je favoriete kleuren, accessoires en meubels en ontdek je eigen stijl!

Maak gebruik van ruimtes

Mensen gebruiken vaak meubels die te groot of te klein zijn voor een ruimte. Dat maakt niet alleen de kamer een stuk kleiner (of groter), maar heeft ook nog eens invloed op de sfeer in huis. Plaats daarom alleen het meubilair waar je echt ruimte voor hebt. Dus voor grotere kamers, overweeg om zones in te stellen voor verschillende activiteiten. Denk hierbij aan een zithoek voor de gezelligheid, een andere zone voor het kijken van televisie en wellicht een werkruimte met een bureau of tafel voor werk of school. Benut de ruimte die je hebt!

Gebruik verschillende lichtbronnen

Door ‘laagjes’ van licht te maken wordt je huis veel huiselijker en stijlvoller. De basis in een interieur zijn vaak spotjes. Vul deze spotjes aan met hanglampen, tafellampen en kaarsen. Zet ook op de spotjes en hanglampen een dimmer, voor zover dat mogelijk is. Zo wordt het een stuk gezelliger en hoef je niet altijd in het felle licht van de spotjes te zitten.

 

Author

Share