Mondkapjes bestellen: dit zijn de aandachtspunten

Author

Categories

Share

Met de nieuwe verplichting om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes is een paar extra mondkapjes bestellen geen slecht idee. Het is nog onduidelijk hoe lang deze verplichting geldig zal zijn en in openbare ruimtes komt je vast regelmatig. Er zullen weinig dagen zijn waarop je naar buiten gaat en geen mondkapje nodig hebt. Mondkapjes bestellen kan heel snel en gemakkelijk online. Er zijn dan wel een aantal aandachtspunten om in de gaten te houden.

Niet-medische mondkapjes bestellen

Het belangrijkste aandachtspunt is misschien wel dat je alleen niet-medische mondkapjes koopt. Dit zijn wegwerp- of stoffen mondkapjes die geen keurmerk hebben en niet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. De medische mondkapjes die dat wel hebben zijn specifiek bedoeld voor personeel dat dagelijks met corona patiënten in contact komt. Die voorraad mag in geen geval onnodig worden aangetast. Ga dus alleen niet-medische mondkapjes bestellen, want de overheid heeft geen kwaliteitseisen gesteld aan de kapjes die je in het OV en in openbare ruimtes mag dragen.

Geen kwaliteitseisen maar wel kwaliteit

Ook al zijn er geen directe kwaliteitseisen aan de mondkapjes die je koopt, je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat een mondkapje van een dunne stof met één laag aanzienlijk minder goed functioneert dan een mondkapje met twee of meer lagen van een kwalitatieve stof. Kwaliteit is dus wel iets waar je op kunt letten, binnen het assortiment niet-medische mondkapjes. Lees de product specificaties goed door en let op afmetingen, materiaal en het aantal lagen stof. Bekijk ook klantenrecensies. Zo kun je het risico op een miskoop aanzienlijk verkleinen.

Overweeg extra opties

De mondkapjes die de overheid verplicht heeft gemaakt hoeven niet aan bepaalde kwaliteitseisen te voldoen. Ze fungeren als een zakdoek die je continu voor je neus hebt om het virus op te vangen. Deze beschermt je dus ook niet tegen het oplopen van het virus. Wil je wel wat meer bescherming, dan kun je mondkapjes bestellen met extra opties. Sommige hebben een compartiment waar je losse filters in kunt doen, andere hebben geïntegreerde filters en weer andere hebben meerdere lagen. Dit geeft je wat meer gemoedsrust.

Schaf stoffen mondkapjes aan

Het is altijd beter om stoffen mondkapjes te bestellen. Deze kun je namelijk wassen en opnieuw gebruiken. Met de nieuwe regels en verplichting zal je vaak een mondkapje nodig hebben en als je deze elke keer weg moet gooien, dan is dat slecht voor je portemonnee en voor het milieu. Stoffen mondkapjes mag je ook zelf maken en de officiële instructies hiervoor vind je gemakkelijk online. Zolang het een mondkapje is die je opnieuw kunt gebruiken bespaar je geld en voorkom je overmatig afval.

Mondkapjes online bestellen

De beste plek om je mondkapjes te bestellen is online. Let je op de bovenste punten, dan kan er weinig misgaan. Het online assortiment is groot en je vindt er vast een aantal mondkapjes die passen bij je stijl, bij je wensen en bij je persoonlijkheid. Bestel voldoende mondkapjes en maak bij symptomen een afspraak voor een coronatest, want het lijkt er niet op dat deze snel uit ons dagelijks leven zullen verdwijnen.

Author

Share