Mondkapjes kopen: welke heb je nodig en hoe veel?

Author

Categories

Share

Als jij mondkapjes kopen wilt, dan zijn er voldoende plekken waar je dat kunt doen. Vooral nu ze ook verplicht zijn gemaakt in openbare ruimtes is de vraag groot en daar spelen veel winkeliers op in. De grote drogisterijen, supermarkten, verschillende winkels op het station, Blokker en Zeeman zijn slechts enkele voorbeelden van plekken waar je mondkapjes kunt kopen voor dagelijks gebruik. Online is het assortiment nog groter. Het is dus geen probleem om mondkapjes te vinden, maar je moet uit dat complete assortiment wel de juiste bestelling plaatsen. De onderstaande informatie helpt je daarbij.

Welke soort mondkapjes kopen?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een aantal verschillende soorten mondkapjes:

  • Er zijn medische- en niet-medische mondkapjes. Medische mondkapjes zijn bedoeld voor zorgmedewerkers die met coronapatiënten werken en levens redden. Voor het dagelijkse leven zijn niet-medische mondkapjes voldoende.
  • Er zijn stoffen- en wegwerp mondkapjes. De stoffen mondkapjes kun je wassen en opnieuw gebruiken. Dat bespaart geld en is beter voor het milieu. De wegwerp mondkapjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Deze koop je als je niet regelmatig een mondkapje draagt.
  • Er zijn standaard mondkapjes en kapjes met extra opties. Je kunt mondkapjes met een filter kopen voor meer bescherming. Hetzelfde geldt voor mondkapjes met meerdere lagen stof. Verder is alles mogelijk met betrekking tot kleur en uitvoering.

Zelf je mondkapjes maken

Je hoeft je mondkapjes niet te kopen, want je mag ze ook zelf maken. Dit is zo gedaan met naald en draad en nog sneller als je een naaimachine gebruikt. Je hebt een oud T-shirt nodig, een zakdoek of een andere lap katoen, elastiekjes en je kunt beginnen. Ben jij van plan om je mondkapjes zelf te maken, dan vind je de officiële instructies daarvoor bij de Rijksoverheid.

Hoeveel mondkapjes heb je nodig?

Veel winkels bieden volumekorting aan als je een grotere bestelling plaatst. Het is dus goed om even stil te staan bij de hoeveelheid die je nodig hebt en naar de toekomst te kijken. De meeste mondkapjes draag je één keer en heb je ze eenmaal afgedaan, dan gooi je ze weg of bij de was. Ga dus na hoe vaak je reist en hoe vaak je openbare ruimtes in gaat. Houd er ook rekening mee dat er een aantal mondkapjes in de was zullen zitten. Het lijkt er niet op dat de mondkapjes snel uit ons leven zullen verdwijnen. Maak een berekening voor de lange termijn. Zo kun je de juiste hoeveelheid mondkapjes kopen en zo optimaal profiteren van de lage prijzen.

Je bestelling plaatsen

Nu ben je klaar om je mondkapjes te kopen en de bestelling te plaatsen. Online winkels bieden handige filters aan waarmee je het aanbod al wat kleiner maakt. Heb je mondkapjes gevonden die je wilt aanschaffen, doe dan nog een snelle controle van de kwaliteit en lees de retourvoorwaarden goed door. Nu kun je de juiste soort mondkapjes kopen, het juiste aantal én de kans op een miskoop zo klein mogelijk houden.

Mondkapje kopen voor de scherpste prijs? Dan ben je bij Podobrace.nl aan het juiste adres!

Author

Share