Muziek bij een bruiloft

Author

Categories

Share

Bij een bruiloft willen mensen vaak dat deze dag perfect is voor hun. Alles moet precies zo zijn als zij het willen en het moet een dag worden om niet te vergeten. Van de gastenlijst tot aan het voedsel, over alles moet worden nagedacht. Dit soort keuzes zijn heel erg persoonlijk natuurlijk en zullen dus voor alle stellen anders zijn. Waar sommigen van klassiek en conservatief houden en dus bijvoorbeeld een strijkkwartet zullen inhuren, zijn anderen weer meer van het moderne en losbandige. Die laatste soort zal eerder een dj voor bruiloft huren en er een techno feestje van maken. Beide soorten zijn voor bepaalde mensen weggelegd.

Een strijkkwartet kan hele gevoelige mooie klassieke muziek spelen. Dit is wat traditioneler en goed op de achtergrond te zetten. Op de voorgrond kan natuurlijk ook, als je bijvoorbeeld een bepaald muziekstuk graag wat meer aandacht wil geven omdat het speciaal voor je is. Dit soort kwartetten zijn vaak voorbereid op het spelen van de meeste bekende stukken en zullen dus alles wat je van ze wil vragen waarschijnlijk wel kunnen spelen, zeker als het echte professionals zijn die naar het conservatorium zijn geweest.

Bij een bruiloft dj zijn er veel meer opties nog. Deze kan alles draaien wat je maar wilt en kan net als het strijkkwartet op de voor of achtergrond worden gezet. Natuurlijk zijn de nummers die hij heeft wel gewoon vooraf opgenomen en heb je niet echt live geproduceerde muziek zoals bij het strijkkwartet. Maar natuurlijk geeft een dj wel live zijn eigen twist aan de muziek en zal het dus toch anders zijn dan wanneer je gewoon een opname aanzet.

Beide opties zijn dus goed voor bepaalde doeleinden. Het hangt heel erg af van persoonlijke voorkeuren en er is dus geen goed of fout hierbij, maar alleen een voorkeur.

Author

Share