Parasols and Co. – de juiste zonwering voor tuin, balkon of terras

Author

Categories

Share

Zomer. De planttijd is voorbij. De herfst, die langzaam de bladeren van de bomen laat vallen, is nog ver weg. Als de zon hoog aan de hemel staat, worden zonaanbidders aangetrokken door de tuinligstoel. Geen enkele andere plek in de tuin of op het balkon is beter geschikt om uitgebreid te zonnebaden. Alleen vanwege de UV-stralen is bescherming tegen de zon noodzakelijk. Of het nu gaat om een ​​parasol, zonnezeil of luifel – het aanbod is groot en geschikt voor verschillende behoeften. Om u te helpen bij de oriëntatie, presenteren we hieronder enkele zonweringsvarianten. Zo vindt u zeker de juiste parasol voor uw tuin of balkon.

Verschillende soorten parasols

Niet alle parasols zijn hetzelfde – er zijn een groot aantal verschillende modellen in de handel verkrijgbaar. Ze verschillen in vorm, kleur en materiaal. Welke factor de hoofdrol speelt bij de selectie is aan jou. Gerenommeerde fabrikanten bieden tegenwoordig heel verschillende varianten voor zonwering aan.

Staande en hangende parasols

Het klassieke parasolmodel bestaat uit een opvouwbare parasol en een standaard, ook wel middenpaal of mast genoemd. De standaard moet van stevig materiaal zijn gemaakt, omdat deze het gewicht van de parasol kan dragen, zelfs bij windvlagen of regen. Eenvoudige modellen zijn meestal gemaakt van geverfd of gecoat staal. Hoogwaardige parasols hebben een paal van weerbestendig hout of aluminium, die bijzonder licht en corrosiebestendig is. Stokparasols zijn goed geschikt voor wat grotere parasolhoezen, omdat ze beter bestand zijn tegen de wind. Ze worden meestal geopend en gesloten met een slinger of een roterend kabelsysteem.

Naast de modellen met een gecentreerde standaard zijn er ook parasols met een vrijstaande arm, aan het uiteinde waarvan de parasol wordt bevestigd. Bij de zogenaamde stoplichtparasols zwaait de parasol aan de gebogen mast. Met zijn gebogen vorm lijkt de centrale paal op de mast van een verkeerslicht. Met deze vorm van ophanging kunt u het hele gebied onder de parasol gebruiken. Het is uiterst praktisch op kleinere oppervlakken of in het eetgedeelte, omdat de standaard geen ruimte in beslag neemt. De stoplichtparasols worden geopend via een slingermechanisme. Als u kiest voor een vrijdragende parasol, moet u ervoor zorgen dat u de basis met stenen platen verzwaard als het waait.

Author

Share