Pizza Hawaï: geliefd en gehaat

Author

Categories

Share

De pizza is meesterlijk eenvoudig in haar ontwerp. Hoewel er wereldwijd varianten te vinden zijn, is de basis hetzelfde: een deegbodem met saus en verschillende toppings. Hoe makkelijk wil je het hebben? Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij extra zorg besteden aan de kwaliteit van onze bodems. Zoals met alle gerechten, verschillen voorkeuren per land, regio en persoon. Hierdoor ontstaat er geregeld onenigheid welke pizza combinaties je moet prijzen en welke je moet vermijden. Tijd voor Monte Pizza Crust om een klassieker onder de loep te nemen: Pizza Hawaï.

Pizza Hawaï: een traktatie

Als fruit is ananas hartstikke gezond! Het bevat vitamine C en helpt je verkoudheid en infecties te bestrijden. Meeste mensen zullen echter volhouden dat het draait om de smaak. De traditionele hartigheid van kaas, groenten en vlees gecombineerd met het zoet is voor sommigen een welkome afwisseling. Het zuurgehalte van de ananas geeft daarnaast ook een unieke smaakbeleving. Verder is ananas nog steeds prima te eten wanneer deze is afgekoeld of wanneer je de volgende dag een overgebleven punt uit de koelkast haalt. Het ziet er ook erg vrolijk uit, vooral op kinderfeestjes.

Pizza Hawaï: een vergissing

Toch zijn er mensen die deze combinatie niet kunnen waarderen. De reden hiervoor ligt voornamelijk bij de vraag of fruit überhaupt thuishoort in dit gerecht. Dit gaat verder dan de Italiaanse opvattingen over hoe een pizza moet zijn. Pizza ziet men als een hartig gerecht en voor sommigen verstoort zoet (en vooral sappig) fruit de harmonie aan smaken. Daarnaast neemt ananas ook veel ruimte in beslag, ongeacht of je het in schijven of blokjes verwerkt. Dit beperkt niet alleen de keuze aan toppings, maar ook ingrediënten die samengaan met de smaak van ananas.

Pizza Hawaï: een gewaagde keuze?

Ondanks de voor- en nadelen zorgvuldig te hebben bekeken, kunnen wij van Monte Pizza Crust geen definitief oordeel vellen. Wij zullen het moeten houden op het feit dat smaken verschillen. Wat voor ons belangrijk is, is dat de kwaliteit van de bodem altijd goed is. Wat de mensen van Hawaii hiervan vinden? Zij zijn net zo verdeeld als de rest van de wereld en soms zelfs conservatiever qua toppings. Leuk feitje: Pizza Hawaï is ontstaan in Ontario, Canada!

Author

Share