Podotherapie Apeldoorn: voetproblemen in beeld

Author

Categories

Share

Onze voeten hebben het niet altijd makkelijk. Ze kunnen lijden onder overbelasting, sportblessures of verkeerd schoeisel. Daarbij kunnen best veel andere klachten voortkomen uit een voetprobleem. Zo kan de specifieke stand van je voeten resulteren in houdingsklachten. Relatief krijgen voeten echter maar weinig verzorgende of medische aandacht. Met een bezoek aan podotherapie Apeldoorn kun je daar verandering in brengen. Podotherapeuten kunnen op basis van jouw klachten onderzoek doen en een specifiek behandelplan opstellen.

Wat doet een podotherapeut?
Podotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en het behandelen van klachten voortkomend uit de stand van de voeten. De klachten kunnen uiteenlopend van aard zijn en ervaren worden in de voet zelf maar ook in de enkel, de knie, de heup en de rug. Bij podotherapie Apeldoorn wordt naar deze klachten gekeken aan de hand van verschillende onderzoeksmethoden. Zo is er aandacht voor je houding, de drukverdeling van je voeten en de beweging en afwikkeling van je voeten. Verder kan er gekeken worden naar bepaalde pijnplekken en kan er onderzoek gedaan worden naar de stabiliteit van je gewrichten.

Tijdelijke en permanente oplossingen
Niemand is immuun voor voetklachten. Daarom helpen podotherapeuten een breed scala aan mensen. Het kan zijn dat een podotherapeut een oplossing van tijdelijke aard aandraagt bijvoorbeeld bij een blessure. Ook een hulpmiddel kan tijdelijk zijn, of alleen voor specifieke omstandigheden ingezet worden zoals sporten. Het is ook mogelijk dat klachten voortkomend uit voetproblemen om een oplossing vragen met een meer permanent karakter. Dit is bijvoorbeeld aan de orde wanneer de klachten veroorzaakt worden door een structurele, afwijkende stand van de voeten.

Mogelijke behandelingen
Na een gedegen onderzoek naar de klachten, komt de podotherapeut met een diagnose en eventueel behandelplan. Op basis van je specifieke klachten kan de behandeling bestaan uit het aanmeten van therapeutische zolen of het modelleren van een teenstukje, ofwel orthese. Andere mogelijkheden zijn onder meer vilttherapie, taping en het uitvoeren van voetbehandelingen of wondbehandelingen. Podotherapeut Apeldoorn kan je ook doorverwijzen naar een orthopedisch schoenmaker, fysiotherapeut of een andere specialist.

Advies en verzorging
Overigens hoeft het soms helemaal niet tot een behandelplan te komen. In sommige gevallen is het geven van advies over schoeisel en verzorging bijvoorbeeld genoeg. Heb je geen specifieke klachten maar wil je wel graag eventuele voetproblemen voor te blijven? Een belangrijke eerste tip is om goed passende schoenen te dragen. Zo voorkom je voetproblemen zoals likdoorns. Met voetengym kun je jouw voeten soepel houden. Verder doe je er altijd verstandig aan je voeten goed te drogen na het wassen. Daarmee blijf je vervelende kwalen als voetschimmel voor.

 

Author

Share