Tips om over je winterdipje heen te komen! 

Author

Categories

Share

Moeite om uit bed te komen, weinig motivatie tijdens werk en niet helemaal lekker in je fel zitten. Dit zijn een paar herkenbare gemoedstoestanden die vaak voorkomen tijdens de winterperiode. Wanneer jij deze kenmerken en misschien andere kenmerken ervaart, is de kans groot dat je in een winterdipje verkeerd. Een winterdip overkomt iedereen wel eens. Eigenlijk houdt dit in dat je lichamelijke nacht- en dag ritmes verstoord is. Grote oorzaak kan zijn dat je weinig zonlicht ziet, aangezien de dagen veel korter zijn geworden en de nachten langer. Een welbekende situatie is dan ook wel: je vertrekt in het donker naar je werk of school en je komt in het donker weer terug. Om die winterdip te overwinnen hebben wij een aantal handige tips op een rij gezet die zeker de moeite waard zijn om te proberen! 

Sporten 

Ondanks dat je misschien heel lusteloos bent en de motivatie erg ver is te zoeken, is het hartstikke belangrijk om te blijven sporten. Lichamelijke beweging zorgt niet alleen dat je conditie beter wordt, ook je mentale gezondheid gaat vooruit. Probeer daarom je dag zo goed mogelijk in te richten dat je toch aan het sporten toe komt. Ben je iemand die moeilijk uit bed kan komen? Plan dan een goede sportsessie in aan het eind van de middag of na het eten. Ben jij misschien iemand die eind van de middag helemaal futloos is geworden van de hele dag werken of studeren? Pak dan je sportmoment in de ochtend. Zo begin je jouw dag actief en ben je de hele dag lekker fit en gefocust.  

Eet gezond 

Naast sporten is gezond eten ook echt de sleutel tot succes om door je winterdip heen te komen. Junkfood en ander voedsel met veel toegevoegde suikers is ontzettend ongezond als je hier te veel van eet. Vooral wanneer je weinig beweegt, kan dit funest zijn voor je lichaam en geest. Tip! Koop een leuk kookboek met allerlei gezonde gerechten erin. 

Doe leuke dingen 

Tot slot is het belangrijk om altijd leuke dingen te doen naast de stress die je meeneemt van je studie of werk. Plan daarom in het weekend leuke uitstapjes met je vrienden of familie om zo de leukste herinneringen op te doen. Ook wanneer je last hebt van andere dingen zoals chronische stress of vitamine te kort is het belangrijk om in ieder geval de genoemde tips toe te passen om zo weer lekker uit het winterdipje te komen. Kijk hier voor meer informatie over: chronische stress verminderen en vitamine b12 aanvullen 

Author

Share